Fish!
Nem jó, de nem is tragikus

jag
2020. február 21.
0
Pontszám
9.5

A Fish! zenekar belépett a 21. életévébe, amit megkoronáztak egy minialbummal, ami a Nem jó, de nem is tragikus címet viseli. A „rockopera” mindössze 7 perces, és 4 tételt tartalmaz.

A zenekar sosem a hosszú dalokról volt híres, de ezt a tömörséget egy punk zenekar is megirigyelné. Persze nem újkeletű a közel 1 perces hossz, a 2011-ben megjelent Sav címadó dala is épp ennyi.

1999-et írtunk, amikor a Fish! zenekar megalakult. Eleinte angol nyelvű dalokkal operáltak, de az átütő sikert a 2010-ben megjelent Mindenki király című EP hozta el számukra. A srácok szinte minden évben megörvendeztették a rajongóikat valamiféle hanganyaggal, amely olykor-olykor meglepő formában jelent meg. Gondolok itt a konzervdobozba rejtett Konzervzene című lemezükre 2013-ból, vagy a 8 évvel ezelőtt megjelent Sav című dal klipjére, ami a frontember, Kovács Krisztián gyomortükrözését mutatja meg. Pozitív változásként említhetjük, amikor 2015. márciusában csatlakozott a zenekarhoz Hámori Dávid, azaz a mezítlábas dobos. A dalok sokkal pörgősebbek, karakteresebbek lettek.

A 2019-ben megjelent Felemás 2  nagy változás volt, az addig feldolgozásokat nem játszó csapat, olyan ismert zenekarok dalait dolgozta át, mint a Heaven Street Seven, a Kozmix, az Animal Cannibals vagy az Auróra.

A most megjelent Nem jó, de nem is tragikus EP-t nem feltétlenül kell dalokra bontani, persze a srácok megtették, így születtek meg a Nem jó, de nem is tragikus, a Szép napot, az Ez a sztori, valamint az Unom című dalok.

Kíváncsian várom, hogy a koncerteken miképp fogadja a közönség ezt a tömör, odaszólogatós anyagot. Ami a korábbi évektől eltérően nem dallamos, nem popos, hanem kőkemény Kalifornia, nem majdnem, hanem egészen.

Friendly Tour 2024 Friendly Tour 2024
február 23.
The Fission Tour The Fission Tour
február 24.
Dirty Honey Dirty Honey
február 29.