Hangpróba #447

2021. július 3.

További opciók: Szabályzat A pontozáshoz, ajánláshoz be kell jelentkezned
Szűrők: mind csak állandó hp tag csak olvasói
AJÁNLÁSI, PONTOZÁSI SZABÁLYZAT
Figyelmesen olvasd el, mert a be nem tartás szankciókat vonhat maga után.
2021. július 3.
∑:
1.
Crypta
Echoes of the Soul
0
2.
Falconer
From a Dying Ember
0
3.
Therion
Leviathan
0
4.
Feuerschwanz
Das Elfte Gebot
0
5.
Dödsrit
Mortal Coil
0
6.
Sanguisugabogg
Tortured Whole
0
7.
Draconian
Under A Godless Veil
0
8.
Sieta
Novgorod
0
9.
Elffor
Condemned to Wander
0
10.
Kwade Droes
Met onoprechte deelneming
0
∑:
0

Olvasói beküldések


Vélemény, hozzászólás?

Hangpróba #447 – 2021. július 3.: 54 komment

 • Melkor szerint:

  Ezzel a hangpróbával mi van? Miért nincs lezárva?

 • tompormorgo szerint:

  Elkapott a röhögés, hogy egyesek Halász Judit almaszósz számán kívül alig hallottak valamit, utána egy állítólag underground zenei oldalra idejönnek siránkozni, hogy nahát kéremszépen milyen szörnyű itt disznóröfögés van. Ahol meg blackes énekhang van ott sátánt látnak a szobájuk sarkába. Olyan mintha a Bravo űjság hangpróbáján “itt mindenki vidám?” felkiáltással beajánlanám az új Pl. Crypta lemezt majd a hozzászólásokat meglátva gatyát cserélnék mert maszatos lett.

  • Armand szerint:

   Én Halász Judittól bírtam a Vannak még rossz gyerekek albumát is.

  • King Diamond szerint:

   Na, látom, megszólítva érezted magad…éppenséggel, épp elegendő stílusú és műfajú zenét hallgatok, bandákból is rengeteget, na nem, mintha bármi közöd is lenne hozzá egyébként. Azt elhiszem, hogy neked attól lesz valami olyan hű, de underground, ha az minél hulladékabb, hallgathatatlanabb, de lehet ám ezt jobban is csinálni, mint például a Carach Angren, akiket néhány körrel ezelőtt ajánlottam be, na, az egy élvezetes, változatos, különleges black metal zene, nem ezek, amik most vannak ide beajánlva. Vagy a Tribulation, ami szintén jó néhány körrel ezelőtt volt beajánlva, vagy éppen a Lucifer és még sorolhatnám.

   Siránkozni meg te siránkoztál itt az elmúlt körben (is), hogy hú, ezek a bandák így ismertek-úgy ismertek, stb. Ja, mert aztán az Impaled Nazarene az a fő kommersz mainstream black metal banda, főleg itthon (szerintem ha megkérdeznénk 100 metalost, jó, ha a tizede ismerné őket…) 🙂

  • boymester szerint:

   Ez szerintem már egy egész jó kis kör volt, hogy melyik lemez kb mennyit ér, azt pedig mindig az átlag adja ki a legjobban (most is a három legjobb lemez van elől). Az, ha valaki egy bőven vállalható, modern black anyagra nem ad magas pontot, nem feltétlenül azért van, mert halvány lila gőze sincs, lehet, hogy tényleg nem tetszik neki. Én is álltam már fura arckifejezéssel jópár anyagnál. 🙂 A baj akkor kezdődik, amikor rádobja valaki az 1-2 pontot egy jó hangszeres zenére, csak mert nem vágja annak a közegét és célját (a hangzásnak, hangulatnak, puszta légkörének is lehet célja, értéke). Tompor, te is posztoltál már olyan ramaty minőségű “kedvenc” demót, amit rémálmomban sem hallgatnék meg mégegyszer:) Persze a komment lényegét értem és látom is. U.i.: üdvözlöm a frissen csatlakozottakat, régi pontozókat: CarolusRex, Sheol, verfereg, blackheart! Még egy garabonc elférne itt…és akkor elég sokan leszünk. Igyekszem jövő hétre valami frankó cuccot vadászni, hogy ismét jó kör legyen!

  • CarolusRex szerint:

   De attól, hogy te nem bírod befogadni, még nem lesz se hulladék se hallgathatatlan.
   Siránkozás pedig van a részedről is bőven, több album értékeléséhez is beleszőtted, hogy mennyi álmatlan éjszakát okozott neked a disznóröfögés (amiből amúgy alig van azon a bogg albumon), de ha ettől eltekintünk akkor is van szinte minden HP kommentszekcióban valami hisztid. 😀

  • boymester szerint:

   Vannak lemezek, amiknek az egyszerűsége, monotonitása adja a velejét. Sivárság tud igazán sivár hangulatot kelteni… A nagy változatosság könnyen átcsaphat színpadiasságba, magamutogatásba és egészen Therionig fokozódhat…:) (ezen sem kell megsértődni, erre az eshetőségre kiváló példa és nincs velük különösebb gondom) Egy lemez lehet így is és úgy is jó, csak ezt fel kell tudni ismerni. Nekem sem megy mindig. Van, hogy egy félretett, lesajnált anyag egy év múlva véletlenül előkerül és a földbe döngöl, de volt már olyanra is példa, hogy első hallgatásra meggyőzött, elkápráztatott, rávágtam a 10 pontot és az életben nem vettem elő többet… Azt azért érdemes megjegyezni még, hogy a HP nem a zenészek (bár volt már rá példa) elsődleges helye, hanem a hobbi olvasók, zenekedvelők játszótere egy-két idetévedő szerkesztővel. Mindenkinek joga van más ízléshez, még akkor is, ha az a többség szerint nem jó. Volt itt már olyan pontozó, aki alapvetően más stílusokat preferált, de minden tiszteletem neki a mai napig, amiért helyt állt és olyan értelmes módon tudott reagálni az anyagokra, hogy néhány heavy/power cuccba is belerángatott a lelkesedésével (sajnos most nincs ilyen személy). Most meg kell hallgatnom a Vannak még rossz gyerekek lemezt…bár nekem a kedvencem a Levendula néni meséi I. 🙂 Be is tolom ide gyorsan, nehogy valaki ezzel akarjon folk metalt prezentáli a következő körben:) Én Thy Catafalque érzést is felfedeztem benne…

  • King Diamond szerint:

   CarolusRex: Ha ennyire jól követed a HP-kat, akkor kár, hogy nem jöttél előbb pontozni, mert voltak igazán jó lemezek is a beajánlásaid között és eléggé érdekelt volna, hogy milyen értékelést adtál volna mondjuk az új Nightwish vagy az előző körös Epica lemezre, vagy akár a Kvaenre, Hellripperre. Vagy akár az előző Sabatonra, ha már ez a nickneved.

   “De attól, hogy te nem bírod befogadni, még nem lesz se hulladék se hallgathatatlan.”
   Ezt meg is lehetne fordítani és jó néhány másik lemezre és pontozóra is alkalmazni (akár ebben a körben is, meg korábban). Szerinted érdekli az érintetteket ez? Kapásból rávágják/rávágták az egyest/kettest arra, ami szerintük hulladék, kigúnyolják, ironizálnak, stb…

   “…de ha ettől eltekintünk akkor is van szinte minden HP kommentszekcióban valami hisztid.”
   Én nem is tudom, hogy az előző körben például ki verte ki a palávert bizonyos lemezek beajánlásáért, többek között az Epicáért is (hát nem én)…aminek szintén baromira nincs itt semmi keresnivalója jó néhányak szerint. Szerintem meg van és fasza lemez is lett.

   Boymester:
   “A baj akkor kezdődik, amikor rádobja valaki az 1-2 pontot egy jó hangszeres zenére, csak mert nem vágja annak a közegét és célját (a hangzásnak, hangulatnak, puszta légkörének is lehet célja, értéke).”
   De ez nem csak ám (jelen körben) például a Sanguisugabogg lemeznél kéne, hogy szemet szúrjon…

   “most is a három legjobb lemez van elől”
   Ez is nézőpont kérdése…mert például a Therion a maga stílusában és műfajában simán van olyan minőségi cucc, mint a Draconian, a Crypta vagy a Dödsrit.

   “Mindenkinek joga van más ízléshez, még akkor is, ha az a többség szerint nem jó.”
   Igen, ennek ellenére engem például hányszor támadtak már be a beajánlásaim miatt? Pedig én is ajánlgatok be underground(abb) lemezeket is, nem csak a full kommersz, mainstream vonalat. Én például a Falconert sem mondanám egy kommersz, mainstream bandának, sosem voltak azok, olyan szinten ismertek meg végképp nem, még Svédországban sem. 2015 szeptembere óta egyetlen koncertet sem adtak, gyakorlatilag befejezték a koncertezést.

   “Volt itt már olyan pontozó, aki alapvetően más stílusokat preferált, de minden tiszteletem neki a mai napig, amiért helyt állt és olyan értelmes módon tudott reagálni az anyagokra, hogy néhány heavy/power cuccba is belerángatott a lelkesedésével.”
   Ennek örülök, de itt a pontozók többsége elvből elutasító a heavy/power metallal, ezt Te is tudod jól. Mintha ezen stílusoknak nem lehetne/lenne undergroundja és jogosultsága itt lenni (meg ha van is, az akkor sem illik az oldal profiljába, stb., stb.)

  • CarolusRex szerint:

   Nem csak rád értettem, sajnos elég sokan csinálják ezt itt, és abban igazad van, hogy nem kellene egyetlen lemezt és az ajánlóját sem a földbe tiporni, normálisan is meg lehet mondani, hogy nem tetszik/nem a te stílusod, de itt szinte mindig elszabadulnak az indulatok. Ezért sem pontoztam eddig. Pedig valószínűleg jóval kevesebb sértődés lenne, ha abbamaradna a személyeskedés.
   Ha tényleg érdekel: Sabaton kb 8,5, Hellripper 10, Kvaen 8, Epica 9, és a Nightwisht pedig imádtam a megjelenésekor, azóta viszont már megváltozott róla a véleményem, úgyhogy legyen mondjuk 5-6.
   Az Epica és a Nightwish mondjuk valóban nem illett ide, de kíváncsi voltam hátha nem csak én hallgatok női szimfo metált a disznóröfögés mellett. 😀

  • boymester szerint:

   Van undergroundja a heavy/power metalnak, csak nem nagyon jönnek ilyen ajánlatok:) Vagy gyenge a színtér, vagy nem ismeri senki igazán…
   Carolus: King olyan mint a feleségem. Nem egy reménytelen figura, de az utolsó szó az övé kell hogy legyen. Szerintem még Sztálint is kidumálta volna egy hadbíróság előtt:) (ezen nem kell besértődni, magam is a végtelenségig tudom nyújtani a rétestésztát).
   Ami viszont tetszik: ez most érdemleges vita, társalgás. Ha mindig így menne, nem lenne itt semmi gond. Én csak annyit fűznék még hozzá, hogy igenis lépjük túl a saját korlátainkat, legyünk nyitottak mindenre. Ha elképzelem, hogy a világvége előtti utolsó, állatias partin szét akarom zúzni az agyamat, akkor levonulok a katakombák mélyére és a Sanguisugabogg tagokkal fogok csápolni a súlyos riffekre és állati hangon üvöltök! Ha egy sikeres nap után valami kimunkált, nyugtató zenére vágyom, ami még egy kicsit elitista felhangú is, akkor felteszek egy Therion lemezt és igen, élvezni fogom. Ha pedig igazán vidám akarok lenni, akkor felgyújtok egy bontatlan Feuerschwanz diszkográfiát:) (humortalanok, jöhetnek a kommentek).

  • King Diamond szerint:

   CarolusRex: Igen, ez lehet, hogy így van, amit a kommented első felében írsz.
   Kár, hogy nem pontoztál/értékeltél, mert teljesen jók az értékeléseid és miért ne illene ide egy Nightwish vagy Epica? Mindig is voltak beajánlva nagyobb zenekarok lemezei a Hangpróbákra korábban is (nézd meg a HP-statisztikában, hogy például hány korábbi NW vagy Epica lemez volt beajánlva – lehet, hogy nem az összes, de egész sok).

   Boymester:
   “Van undergroundja a heavy/power metalnak, csak nem nagyon jönnek ilyen ajánlatok:) Vagy gyenge a színtér, vagy nem ismeri senki igazán…”
   Hát, szerintem az ilyen jellegű beajánlások legalább egy része underground volt (mondjuk, ha az elmúlt kb. egy évet nézzük): Shadowquest; Twilight Force (én nem feltétlen venném őket olyan hű, de mainstreamnek); Warkings; Stormwarrior; Eternal Champion; Brothers of Metal; Satan’s Fall; Ironsword; én a Grave Diggerre vagy az Orden Oganra is azt mondanám csak, hogy ismertebbek, de vegyük őket mainstreamnek; Them; Hellryder (most tekintsünk el a tagok kilététől, mert maga a banda sosem lesz mainstream) és a mostani körben a Falconer és a Feuerschwanz sem mainstream szerintem. Utóbbit itthon szerintem alig ismerik, de valószínűsítem, hogy a Falconert sem sokan.

  • boymester szerint:
 • tompormorgo szerint:

  Az Ancient Wisdom a The Calling lemeze után ami a személyes kedvencem, számomra túl “könnyed” irányt vett. Az énekhang is sajnálatomra módosult az 1997-es lemezt követően. Mondjuk az új anyag megjelenésén 17 év után meglepődtem. Sajna a 2000 utáni stílust viszi tovább ami így se rossz, de annyira nem is jó, hogy hosszútávon hallgassam.

 • tompormorgo szerint:

  Boymester köszi a Kirottu ajánlást. Eddig nem ismertem. Nagyon jó lemez. Eddig elkerülte a figyelmem.

 • boymester szerint:

  Cheerleader, a Dödsrit egészen más ligában játszik, mint a Limbonic Art, bár gondolom csak a dalok hossza miatt kötötted össze. A modern, disszonánsabb vonalon mozog a svéd horda, ráadásul az előző anyag nekem jobban bejött, pedig ott is akadtak hosszú tételek. Bár tényleg vannak sokkal jobbak is, azért elég korrekt. Viszont NAGY KÖSZÖNET, hogy eszembe juttattad a Limbonicot, mert nagyon rég nem hallgattam és most már jó ideje a Moon In The Scorpio üvölt! Ezredforduló környékén az egyik legkedvesebb lemezem volt, de aztán valahogy kikoptak a köztudatból és a fejemből is, pedig akadnak jó lemezeik! Igazi gótikus, szimfonikus black gonoszkodás!

  • Sheol szerint:

   Csupán csak arra akartam utalni, hogy black metalon belül nekem a szimfónikus leágazás jön be leginkább. Mostanában megjelent albumok közül pl. a Carach Angren új albuma.

  • boymester szerint:

   Nekem a Moonscar és a Kirottu lemeze jött be eddig idén erről a vonalról. Az új Ancient Wisdom lemezzel még ismerkedem…

 • tompormorgo szerint:

  Személyes kedvencem Messiah-Northern Command.

 • tompormorgo szerint:

  Ha érdekel valakit 3 órás instrumentális válogatás szívesen elküldöm. Thrash,death,heavy műfajban. Kakukktojásként ott figyel a Lord együttes Tisztelet a mestereknek című száma a szemedben a csillagok lemezről. Én már csak ilyen zenei hobbista vagyok. A felvételek nagy része remasterelt. Úgyhogy a minőségre se lehet panasz. Szóval ha megúntad a “pofázást” hallgasd ezt. Épp a Gorguts-Waste of Mortality megy. Utána Iced Earth-The Funeral. De van Coroner-Nosferatu, Scorpions – Coast To Coast. 43 szám az aránylag régmúltból.

 • Winci szerint:

  Érdekes lenne egy olyan hálózati rajzot (s nem halmazok metszetét) készíteni ami a pontozás végén az egyes lemezek értékelését mutatja pontozónként, azonos paritáson összekapcsolva. Annyira vegyes, hogy stílus-elkötelezettségtől függetlenül mik a metszetek, hogy namég. Mutatja ennek a nagy zenei szcénának a sokszínűségét. Nagy és kis bandák, járt utas, vagy kísérletező zenék. És a hozzászólások szurkálását is belevéve, azért eddig mégis mindenki igyekezett a kompozíciókat magukat értékelni, ha a maga sorában volt is egy-egy elvből leértékelt. Amikor van időm ennyit tölteni a Hangpróbával, akkor az a jó, ha szórakoztató. – most az. Minden másra ott a házfelújítás 🙂

  • 69Nostromo79 szerint:

   Anno egyet tisztán perverzióból végigcsináltam. Aztán magam mögé dobtam, mert ki lenne a zenehallgatás mellett olyan elvetemült, hogy trendgörbéket bujkáljon. – Bár nevessetek ki, megvan a sava borsa. 🙂

  • Winci szerint:

   Szóval mégis készült egy ilyen! Elismerésem 🙂

 • 69Nostromo79 szerint:

  Én itt vagyok, lélekben. 🙂

  • 69Nostromo79 szerint:

   Bocs, ezt boymester-nek. 😀 – Házfelújjítok, ilyen melegben sokszor még létezni sem létezem. 🙂

  • boymester szerint:

   Én a héten táboroztatok ebben a jó melegben…Jövő héttől kezdődik a nagy pénzkidobósdi:) Nem mintha eddig nem ment volna… Van egy kis házikónk, ahol élünk, közben belevágtunk a leendő családi fészek tetőtől talpig renoválásában… A szakik már a bőröm alól is porszívózzák ki a filléreket, úgyhogy jövő héttől marad a csináld magad, amiben csak lehetsége…

  • 69Nostromo79 szerint:

   Ismerős. Azt nézem mibe nem fogtunk még bele. 😀

 • boymester szerint:

  Kedves Carolus! (Zoli?)
  Valahogy sejtettem, hogy a Sanguisugabogg megtalál magának. Ha nem jössz pontozni, elküldtem volna:) Nekem a dalok kicsit arctalanok, de a kripta bűz minden gondot elűz!

  • CarolusRex szerint:

   Nem Zoli vagyok, tudom kire gondolsz, és a Rex miatt valóban megtévesztő lehet. 😀
   A felhasználónevem egy Sabaton album címéből jön, akkoriban nagy fan voltam amikor elkezdtem használni ezt a nevet 2013 körül. Most már nem igazán hallgatom őket, de a név megmaradt, azóta sem sikerült jobbat kitalálni. 😀

  • boymester szerint:

   Már azt hittem:) Igen, ismerős volt ez a név is. Rég pontoztál már, de azt hiszem az előző körben is volt ajánlatod. Jó, hogy a régiek közül is vannak aktív emberek!

 • tompormorgo szerint:

  Vigyázz boymester még a végén kivágnak innen. Gyorsan írj nekik az új huligenszről egy kétoldalas tízpontos kritikát ha már úgyis underground zenei oldalon vagyunk. Hátha akkor kielégülnek.
  King Diamond a lemezt megtaposás után nem a kukába dobnám ki hanem az ablakon, úgy hogy be van zárva.

  • Armand szerint:

   Van wi-fi a kocsmában?

  • boymester szerint:

   Armand, gondolj bele, milyen tüntetés volt netadó ellen, én nem csodálkoznék már ezen sem… Szerencsére mobilon kisebbek a betűk és már kevés pia után sem lehet írni…

   Hooliganst meg ne bántsd tompor! Jelenleg 90%, hogy kislányom lesz! Gondolj csak bele, hogy mekkora koppanás lenne, ha egy ilyen régi komment felbukkanása miatt nem tudnám meghívni őket a 14. születésnapjára Döfi bohóc és a lufihajtogató közé!

 • boymester szerint:

  Kedves Husky és King Diamond! Ha orvosi papírral nem tudjátok igazolni a szükségességét (előfordul, hogy az ember azt ismételgeti, amire vágyik), akkor egy kicsit kevesebb káromkodással öregbítsétek hangpróbánk hírnevét. Tudom, hogy egy-két xar és bszki elhangzik néha, de ez a szintű értékelés 1., nem életképes hosszútávon, 2. alapvetően minősíti nemcsak a véleményt, de a vélemény megalkotóját is, melyek szokás szerint komolyan vehetetlenek. Nem mintha itt ne lenne rá egyéb példa is…. Természetesen ők is képviselnek egy réteget (még ha az nem is mindig ide illő), amit szépen elfogadunk, ahogy jancek időnként szintén túltolt reakcióit, mivel ez egyéni ízlés kérdése. Csak akkor azt tegyük kultúráltan és mívesen. De ne kezdjetek el ilyen ki kicsoda dolgon tanakodni, mert jön Melkor aztán a mellét döngetve követeli a hozzászólások beszüntetését és a szabad Észak-Koreát!

  • King Diamond szerint:

   Kedves Boymester!
   Érdekes, hogy makadamiadio (vagyis most már jancek) full troll pontkommentjeivel semmi gond nincs, ő foshányásozhat, ganézhat, vérgagyizhat, stb. stb.
   Meg a másik, aki megtaposná az albumot, mielőtt kidobja a kukába…rettentő gáz.

  • Melkor szerint:

   Boymester a kettősmérce két lábon járó élő példája! Egyesek szemében a szálkát maki szemében a gerendát se! Védjed csak Varsás urat! Közröhej hogy ilyen szerkesztők vannak!

  • makadamiadio szerint:

   legalább ha abszolút 1 meg 10-esekben pontoznék az én szavazatomnak is lenne súlya, de őszintén nincs kedvem végighallgatni egy tucat langyi alkoholista powermetalt

  • Armand szerint:

   Ezt ugye most be is fejezted!!!

  • jancek szerint:

   De amúgy mi troll a kommenten, ha néha vulgáris is vagyok? Sajnálom amúgy, javítom a nyelvezetet

  • boymester szerint:

   A beszéljünk káromkodásmentesen, pontozzunk hasonlóan mindkét félnek szólt. Ha valaki az élőhelyére piszkít, azt nem követni kell és utána ujjal mutogatni, hogy neki mé’ szabad, amit nekem nem, hanem lebeszélni róla, mert nem szép dolog. És a higiéniáról ne is beszéljünk… Úgyhogy nyugodtan vegye magára mindenki:) Én elfogadom bárki indokát, hogy miért nem tetszik neki egy lemez, de a vacak, szar stb. egyszerűen nem szint senki részéről. Melkor, a te részed meg poén volt, csak nem esett le:)
   Azért vagyok a forgács szerkesztője és nem a Buci Macié, mert vallok bizonyos elveket, alapokat, amik hosszú évek alatt formálódtak ki a HP és az oldal irányvonalát illetően. Először is a zene sokrétű, érdekes dolog, amiben érdemes elmerülni azon túl, hogy épp milyen zenekart tolnak a magazinok és egyéb oldalak címlapján. Hiszem, hogy van mögöttes tartalom a sörözés, a sátánozás és csordavokálban előadott vikingesdin túl. Ezért áldozom fel a szabadidőm legnagyobb részét és falom a zenéket amikor csak lehet (kb. fogalma sincs itt a többségnek, mi meló van ebben minden nap). Épp ezért nem tetszenek a felszínes, ide-oda vágott egy és tíz pontok, melyek mögött gyakran nem látok semmilyen értelmi támaszt, hiába csupán ízlés kérdése. Erről írtam legutóbb is. Nekem sem a foshányás, sem a szar nem tükröz értelmes, széleslátókörű embert, akinek bárki kíváncsi a véleményére, legyen akármilyen neve. Ezzel így voltam olyanok esetében is, akik már nincsenek itt, hiába volt több hasonlóság a véleményünkben egy-egy lemezzel kapcsolatban.

 • jancek szerint:

  Csak én érzem hogy King Diamond és Husky igazából 1 ember altaccountokkal?

  • Armand szerint:

   És te ki is vagy?
   Itt mindenki úgy pontoz, ahogyan érzi… hogy ki van mögötte senkit sem érdekel. Nincs “személyeskedés”!
   Köszönöm!

  • King Diamond szerint:

   makadamiadio, engem csak az érdekelne, hogy miért is “váltottál” profilt/felhasználót? És ne is próbálj meg jönni itt azzal, hogy ez a felhasználó nem te vagy…

  • jancek szerint:

   Igazából minden felhasználó itt egy ember, csak illúziófoszlányok vagyunk számodra King

  • boymester szerint:

   én díjazom a janceket, ki lehet mondani. viszont jó lenne, ha nem lenne túl gyakori az ilyen váltogatás, tényleg össze tudja zavarni az embert.

 • mike666 szerint:

  Boymester: az elffor már jó ideje nem egyszemélyes 🙂
  Eöl: Synths, vocals
  Jabo: Guitars
  Kaos Absoluto: Bass
  Fran: Drums

  • boymester szerint:

   Akkor rendesen lemaradtam:) Vendégekről tudtam, de azt nem, hogy hivatalosan zenekar lett.

 • Winci szerint:

  Sieta: tényleg lehetne halkabb az ének. Annyira elmerültem benne, hogy nem éreztema furaságát.
  Elffort: lehet, hogy ezt jobban meg kell hallgatnom? Pedig ezt hallgattam az ajánlón való megjelenés óta a legtöbbször. Érdekes, hogy ittt nem említettétek a sterilitást, a gépi zenéket. Én hallom máshogy?

 • Winci szerint:

  Böfögős ősember metal: ez nagyon tetszik. Találó.

 • Winci szerint:

  Mondhatni hátborzongatóan változatos anyag ls ez van, amire 1:1-ben igaz. Már vártam, hogy belevessem magam. Köszönöm az ajánlóknak,. Emellett elnézést kérek attól, akinek kedvencét nem tudtam értékelni. Szeretném hinni, hogy olyan kaján mókának szánta, mint amilyennek én érzem az illető korongot az alkotótól.

 • boymester szerint:

  Jancek: a női ének fóbiám személyes problémám… Sajnos nehezen tudok azonosulni vele, akármilyen szép és jó (mert igen, vannak ilyenek bőséggel). Nálam a tradi doom Mourn (1995) és a Paramaecium jelent némi kibúvót (bár utóbbiban is csak elvétve van női énekhang).

 • boymester szerint:

  Voilá, jóféle lemezek a HP-n! Ezt nem hagyom ki!

  • jancek szerint:

   Amúgy tényleg van itt pár ami kifejezetten jólesett. Lehet az ősembermetálra kevesebb pontot adnék ha nem zsinórban a 4. powermetal lemez után hallottam volna, mert azért az is elég kaptafa

Desszert Záróbál
december 17.