Raunchy
Death Pop Romance

(2006)
Avatar
2006. március 1.
0
Pontszám
7.5

Szóval már több hete itt rágom magam az album felett, de egyszerűen nem tudok vele mit kezdeni. Ugye 2004-ben jött ki a szinte mindenhol elismert Confusion Bay, mely engem teljesen hidegen hagyott, aztán már itt is van ez a lemez, a változatosság kedvéért a Lifeforce kiadó neve alatt. Memória frissítés okán elővettem a 2004-es opust, hogy lássam mennyit változtak a dán srácok, és mondhatom nagyon sokban! Talán legszembetűnőbb dolog, hogy szinte teljesen kimaradtak a lassú részek, az egész album igen intenzív tempóban zakatol végig. A címben szereplő „pop” szót nem igazán értem, én egyetlen ilyen részt sem találtam, viszont van temérdek szinti téma, jól kiemelve, hogy mindenki érezze ez „futuristic hybrid metál”.

Másik jelentős változás: Az egyébként igen fogós, kellemes riffek, metalcore-os irányt vettek fel, ahogyan a vokál is átment – a chorus részeket leszámítva – üvöltésbe (kivétel Phantoms eleje). Ez biztos megosztja a rajongókat, de végülis, nagyon megy ez ma. A dobos most is hasonló témákat játszik, sok duplázás is azt az érzést kelti, hogy ez egy gyors lemez. Maguk a számok a kemény témák ellenére könnyen befogadhatóak, bár nem túl karakteresek, több hallgatás után sem érzem, hogy lenne akár egy kiemelkedő dal is.

Pár hete írtam a Terror 2000 lemezéről, és itt is ugyanazt a hibát tudom felhozni, egyszerűen nincs olyan szerzemény, amelyre azt mondhatom: „Ez igen, ez a szám hatalmas!” Kb. 40 percen keresztül kísér végig minket a thrash-modern metál, élvezetes szinti szőnyegekkel, fülbemászó refrénekkel, sok jó tempóváltással, amit én hamar meguntam. Nem értem, miért nem lehetett legalább egy lassabb számot is felvenni, legalább egyben visszavenni a szintiből.

Azt hiszem, most jó mélyre rakom ezt a lemezt, és csak nagyon sokára veszem elő újra, akkor talán mutat majd valami újat.

Kiadó: Lifeforce
Magyarországi forgalmazó:Firebox Hungary

Hexvessel Hexvessel
április 24.
Akela, Innistrad Akela, Innistrad
április 25.