Mystic Prophecy
Savage Souls

(2006)
Dolmen
2006. március 5.
0
Pontszám
9

Német power metal csapat van elég kis világunkban, ezek a csapatok zömmel a már nagyok Helloween, Gamma Ray, Running Wild, és talán Grave Digger vagy a legendás Accept nyomdokain haladnak előre. A Mystic Prophecy zenéje a csapat megalakulása óta kicsit különbözött a fent említett csapatokétól. A zenekar eddig megjelent három albuma: Vengeance (2002), Regressus (2003) és Never-Ending (2004) azért természetesen merítet a német power metal gyökereiből de a csapat azért próbált külön utakon járni. Azt gondolom ez a csapattól egy bölcs döntés volt, kialakítottak maguknak egy megfelelő hangzást és a Savage Souls lemezen ezt következetesen be is tartották.

A csapat megtartotta gyökereit és ma már ott tart, hogy felismerhetővé vált zenéje. A görög énekes Roberto Dimitri Liapakis-t minden igényt kielégítő hangja és énektudása a legjobb power metal torkok közé emeli. A lemezen hallható szerzemények sokszínűek, változatosak és emellett kellően sötétek és agresszívak. persze a csapat azért megtartotta dallamosságát is. Sikerült túllépniük a sok gondon, ami az utóbbi időben sújtotta a zenekart. Gus G tavalyi távozása után két új gitáros érkezett a csapatba Markus Pohl (Symphorce) és Martin Grimm (Headstone Epitaph-ból) érkezett. Ráadásul Dennis Ekdahl is egyre elfoglaltabb lett a Raise Hell soraiban így Ő is a távozás mellett döntött. Az új dobos Matthias Straub a Sacred Steelből de Klaus Sperling a Darkest Hate-ből is dobolt egy ideig a zenekarban. Nos a sok gond ellenére a Savage Souls dalai nagyszerűre sikeredtek. A szövegeket is sikerült igazán sokszínűre megírni. Hallhatunk a természettel, politikával a vallással foglalkozó szerzeményeket. Azt gondolom a csapatnak sikerült jobb lemezt írnia mind eddig bármikor.

Kedvelem ezt az albumot, úgy gondolom ezek a dalok a csapatot felemelik majd a német power metal csapatok élmezőnyébe. Frissek és ütősek a szerzemények, kellően agresszívek és emellett kitűnő dallamok díszítik a dalokat. Roberto Dimitri Liapakis torka igazán tökéletes ehhez a zenéhez, amit szerencsére nagyszerűen ki is használ. Ajánlom a lemezt a power metal zenék kedvelőinek, igazi kincsre lelhetnek vele. És ajánlom mindenkinek aki szereti a dallamos nem túl durva metal zenét.

Hexvessel Hexvessel
április 24.
Akela, Innistrad Akela, Innistrad
április 25.