The Forsaken
Traces Of The Past (2004)

A Svéd formációnak ez már a harmadik albuma. Azok akik eddig nem ismerték a The Forsaken zenéjét , a zenekar a Svéd melodikus death/thrash amerikai death metal elegyét játssza. A lemez jellegzetessége az Európai hangzás, noha az Art of Desolation című lemezükön jobban előtérbe került az amerikai death metal hangulat. A Traces of the Past tökéletes elegye a két korábbi munkájuknak.

A lemezen első hallgatásra is szembetűnő a hatalmas intenzitás , lendület. De az is hallható hogy nem tudják magukat függetleníteni a stílus vezető zenekaraitól. Hiányzik az albumról a egyediség és talán ez a lemez legnagyobb hibája. Véleményem szerint ez a legjobb lemezük eddig. De csak akkor tudnak kilépni a stílus vezető zenekarainak árnyékából , ha törekednek több egyéniséget belevinni zenéjükbe.

A One More Kill című felvétel szerintem a lemez legjobb dala, a lassú dallamosabb részeknél a The Haunted míg a gyilkos középrészek hallgatása közben a The Crown neve villant be. A többi dalra talán az egészséges extrémitás a jellemző. Az albumon megtalálható még a Metallica – Blackened című felvételének feldolgozása is. Az Amerikai kiadásra még pluszban felkerült 3 feldolgozás “Metallica – Creeping Death , Slayer – Spirit In Black, Grave – You’ll Never See” plusz egy The New Breed című felvétel.

Összegezve a Traces of the past a stílus berkein belül egy jó lemez. Ha valaki szereti a banda régebbi lemezeit az ezzel sem csalódik. De ha nagyobb ismertséget szeretne a zenekar akkor mindenkép több egyediséget kell belevinniük zenéjükbe.

Life of Agony, Pentagram
augusztus 09.
Ecdysis Summer Tour
augusztus 16.