The Forsaken
Traces Of The Past

(2004)
Dolmen
2005. október 3.
0
Pontszám
7

A Svéd formációnak ez már a harmadik albuma. Azok akik eddig nem ismerték a The Forsaken zenéjét , a zenekar a Svéd melodikus death/thrash amerikai death metal elegyét játssza. A lemez jellegzetessége az Európai hangzás, noha az Art of Desolation című lemezükön jobban előtérbe került az amerikai death metal hangulat. A Traces of the Past tökéletes elegye a két korábbi munkájuknak.

A lemezen első hallgatásra is szembetűnő a hatalmas intenzitás , lendület. De az is hallható hogy nem tudják magukat függetleníteni a stílus vezető zenekaraitól. Hiányzik az albumról a egyediség és talán ez a lemez legnagyobb hibája. Véleményem szerint ez a legjobb lemezük eddig. De csak akkor tudnak kilépni a stílus vezető zenekarainak árnyékából , ha törekednek több egyéniséget belevinni zenéjükbe.

A One More Kill című felvétel szerintem a lemez legjobb dala, a lassú dallamosabb részeknél a The Haunted míg a gyilkos középrészek hallgatása közben a The Crown neve villant be. A többi dalra talán az egészséges extrémitás a jellemző. Az albumon megtalálható még a Metallica – Blackened című felvételének feldolgozása is. Az Amerikai kiadásra még pluszban felkerült 3 feldolgozás „Metallica – Creeping Death , Slayer – Spirit In Black, Grave – You’ll Never See” plusz egy The New Breed című felvétel.

Összegezve a Traces of the past a stílus berkein belül egy jó lemez. Ha valaki szereti a banda régebbi lemezeit az ezzel sem csalódik. De ha nagyobb ismertséget szeretne a zenekar akkor mindenkép több egyediséget kell belevinniük zenéjükbe.

Hatebreed, Crowbar Hatebreed, Crowbar
június 17.
Agnostic Front Agnostic Front
június 18.
Wayfarer, Dreadnought Wayfarer, Dreadnought
június 19.
Lowland Fest 2024 Lowland Fest 2024
június 25.