Pure Reason Revolution

The Dark Third (2007)

Sokáig halasztgattam ezt a lemezismertetőt. Próbálkoztam, hátha később beérik ez a lemez, mert elsőre nem igazán akart. Sajnos az album többszöri átrágása után se sikerült meggyőznie. De kezdjük az elején.

Már maga a zenekarnév se egyszerű: túl hosszú és nem könnyen megjegyezhető. A borító meg úgy ahogy van egyszerűen nem illik a zenéhez, nagyon félrevezető. A két vállvetve csatába lendülő harcos alapján valami harci metalra gondolna az ember, és ezek a fénycsíkok (villámok?). Hogy ezt a borítót ki találta ki?! A zene teljesen más mint amit a borító sugall. A sajtóanyag szerint a Pure Reason Revolution a megoldás a Pink Floyd és a XXI. Század között. Az első tétel az Aeropause valóban emlékeztet a legendás zenekar Welcome Machine-re de a kijelentés kicsit túlzás. A lemez anyaga teljes egészében konceptalbum mely az álom és az ébrenlét állapotáról szól. A témához megfelelő stílust választott a zenekar, itt pszichedelikus/progos muzsikáról van szó. Nagyívű terebélyes dallamok melyet egy női és egy férfi énekes szolgáltat. Név szerint:Jamie Willcox és Jon Courtney. Vannak jó momentumokkal rendelkező számok Voices In Winter, Bullitts Dominae de nekem a két több mint tizenkét perces szám már sok. Az énekesek teljesítményébe nem tudok belekötni, Jon Courtney több helyen tényleg fantasztikusan énekel szép hangja van és méltő társa neki Jamie.

Mégis valahogy engem nem tudott megérinteni ez az anyag, elmegy mellettem. Ha már pszichedelikus alteres muzsika akkor én inkább már alig várom, hogy végre jöjjön már az új Anathema album! De mikor?:)

szeptember 26.,
október 02.,
október 03.,
október 16.,