Withering Surface
Force The Pace

(Scarlet Records • 2004)
Dolmen
2005. október 3.
0
Pontszám
8

A Withering Surface neve nem ismeretlen a mai metal színtéren. A csapat 1993-ban alakult és eddig 3 album fűződött a nevéhez. A 2001-ben kiadott Walking On Phantom Ice nagylemez után 2003-ban egy jól sikerült EP ‘Ichor’ készítettek, és most itt a csapat új nagylemeze is. A csapat új szerződést kötött az olasz Scarlet kiadóval, és visszatért a régi dobosuk Nikolaj Borg is. A lemezt az Antfarm Stúdióban rögzítette a zenekar a produceri munkát pedig Tue Madsen vállalta magára.

És akkor most a lemezről. Az anyag elég erőteljesre és keményre sikeredett. Masszív riffek, nagyszerű technikai megoldások, erőteljes ének, igazi death/thrash hatás. A 10 dal elég változatos igazi gyöngyszemei a melodikus death metal szintérnek. A számokat hallgatva elvitathatatlan az In Flames , Soilwork hatása, de azt nem lehet mondani hogy a srácok másolnák az említett zenekarokat. A lemez hallgatása közben önkéntelenül is elindul az ember feje, és headbangelni kezd. Kőkemény gitárok melyeket vagy fülbemászó dallamok vagy igazi énekelhető koncert refrének szakítanak meg. A hangzást is nagyon eltalálták a srácok, kitűnően öblösen szólnak a gitárok, a dob és a basszus pedig igen masszív alapot biztosít.

Összességében a csapatnak ez az eddigi legjobb munkája. A két gitáros Allan Tvedebrink és Jacob Krogholt lélegzetvételnyi szünetet sem engedélyezett magának a lemezen. Igazán kemény de ugyanakkor mégis dallamos az anyag. Ajánlom hát minden melodikus death metal kedvelőnek, nálam oda kerül az In Flames, Soilwork lemezek mellé ez is!

Powerwolf Powerwolf
június 04.