Withering Surface
Force The Pace

(Scarlet Records • 2004)
Dolmen
2005. október 3.
0
Pontszám
8

A Withering Surface neve nem ismeretlen a mai metal színtéren. A csapat 1993-ban alakult és eddig 3 album fűződött a nevéhez. A 2001-ben kiadott Walking On Phantom Ice nagylemez után 2003-ban egy jól sikerült EP ‘Ichor’ készítettek, és most itt a csapat új nagylemeze is. A csapat új szerződést kötött az olasz Scarlet kiadóval, és visszatért a régi dobosuk Nikolaj Borg is. A lemezt az Antfarm Stúdióban rögzítette a zenekar a produceri munkát pedig Tue Madsen vállalta magára.

És akkor most a lemezről. Az anyag elég erőteljesre és keményre sikeredett. Masszív riffek, nagyszerű technikai megoldások, erőteljes ének, igazi death/thrash hatás. A 10 dal elég változatos igazi gyöngyszemei a melodikus death metal szintérnek. A számokat hallgatva elvitathatatlan az In Flames , Soilwork hatása, de azt nem lehet mondani hogy a srácok másolnák az említett zenekarokat. A lemez hallgatása közben önkéntelenül is elindul az ember feje, és headbangelni kezd. Kőkemény gitárok melyeket vagy fülbemászó dallamok vagy igazi énekelhető koncert refrének szakítanak meg. A hangzást is nagyon eltalálták a srácok, kitűnően öblösen szólnak a gitárok, a dob és a basszus pedig igen masszív alapot biztosít.

Összességében a csapatnak ez az eddigi legjobb munkája. A két gitáros Allan Tvedebrink és Jacob Krogholt lélegzetvételnyi szünetet sem engedélyezett magának a lemezen. Igazán kemény de ugyanakkor mégis dallamos az anyag. Ajánlom hát minden melodikus death metal kedvelőnek, nálam oda kerül az In Flames, Soilwork lemezek mellé ez is!

Lowland Fest 2024 Lowland Fest 2024
június 25.
Tom Morello Tom Morello
június 30.
Toxic Weekend 2024 Toxic Weekend 2024
július 03.
Richie Kotzen Richie Kotzen
július 03.