Wall Of Sleep
Sun Faced Apostles

(2005)
Amarant
2005. október 3.
0
Pontszám
10

Új Wall Of Sleep album; őszintén szólva félve kezdtem hallgatni a lemezt, az előző nem nyerte meg annyira a tetszésem, h napjában többször is pörgettem volna…de szerencsére hamar eloszlottak a kételyek.
Sun Faced Apostles, 8 uj nóta, 47 perc. Az első track után úgy éreztem, h végre jó irányba startoltak a srácok, kellően dallamos, nem túl lehúzó doom ütős refrénnel. A hangzás megmaradt az előző album mintájára, ami nem is baj, mert azon is jó volt, ezután meg simán felismerhető lesz a WOS, ha valamely metalradioban szólni fog. A második címadó nóta picit visszább vesz a tempóból, szinte látom a menetelő apostolokat a csuklyában, a végén igazán kellemes kis szólóval. Harmadik és személy szerinti kedvencem a Labyrinths. Baromi jó riffeléssel indít, főleg a dalszöveg fogott meg benne és a refrén, „I can feel the walls” és ugye a Crowbar – Empty room című száma óta tudhatjuk, mennyire rá tudnak telepedni a falak az emberre.. A 4. hajó lassan csordogál a verzéig, de amint megszólal, azonnal levesz a lábadról. Ötös számmal indulnak a Goblinok, talán ez a szám tetszik a legkevésbé, a River viszont viszi a pálmát az előző helyett is, tiszta vokállal indít, majd beszakít a második gitár és a dob, végig tartva a közepes tempót. From The Bottom Of These Days valóban mélyről érint meg, remekül fel van építve, mind a gitárok és az ének. Utolsó szám, MotherSand & FatherStone tökéletes zárás, lassú és fájdalmas.
Végezetül: Oh igen, a legnagyobb hazai doomsterek ismét nagyot alkottak. A Mood feloszlása/felosztása óta ez a második Wall Of Sleep album, és végre meg vagyok elégedve az anyaggal. Az előző albumon is voltak kegyetlenjó alkotások, de a számok fele nem igazán tetszett a Mood dallamosságához szokott fülemnek. Persze, oké, h emiatt is lett vége a bandának, hogy valami újjal, mélyebbel és ütősebbel próbálkozzanak külön utakon, de ez csak most érett be számomra.

Lowland Fest 2024 Lowland Fest 2024
június 25.
Tom Morello Tom Morello
június 30.
Toxic Weekend 2024 Toxic Weekend 2024
július 03.
Richie Kotzen Richie Kotzen
július 03.