Raintime

Tales From Sadness (2005)

Az olasz csapatot 1999 nyarán Claudio Coassin (billentyű), Matteo Di Bon (gitár) és Matteo Barzan (dob) alakította. A banda 2004-ben rögzítette első promó anyagát Tales From Sadness címmel, majd idén felvették első nagylemezüket ugyancsak a Tales From Sadness címet adva neki. A lemezt a New Sin Audio Design stúdióban rögzítették Luigi Stefanini segítségével. A korongot az Arise Records jelentette meg május 6-án. A lemezen vendégzenészként feltűnik Carlo Nadalin gitáron és Alex Corona ugyancsak gitáron.

Úgy gondolom kiváló érzékel nyúlt az Arise kiadó az olasz srácok által megalapított csapathoz. A fiúk a Tales From Sadness lemezen kiválóan megírt változatos dalokat sorakoztatnak fel. Remekül egyesítik a stílusokat zenéjükben, a mindvégig igen dallamos muzsikában megférnek egymás mellett a power – death – progresszív metal elemei. Ha nem tudnánk, hogy olaszok a srácok, könnyedén gondolhatnánk őket a zene alapján északi bandának. A gitárosok a sötét, kemény riffek mellett kiváló dallamokat és igényes szólókat vonultatnak fel. A dob-basszus lüktető játéka sem hagy semmi kivetni valót maga után. Ének terén is igen változatos a repertoár, a tiszta ének mellett hallhatunk hörgést és kórusokkal megtámogatott részeket is. A szinti is nagyszerű szőnyegekkel támogatja meg ezt a kiváló zenét. A lemez hangzására nem lehet egy szavunk sem, nagyon szépen tisztán, arányosan szólal meg minden hangszer.

Azt kell mondjam ismét találtam egy gyöngyszemet. Kiváló zenészeket, akik nagyszerűen egyesítik a stílusokat zenéjükben. Mindemellett kiváló dalokat írnak és ezeket a nótákat nagyon magas szinten el is tudják játszani. Úgy gondolom a power metal kedvelőinek biztos bejön majd a korong. De a nagyon dallamos skandináv metal kedvelői sem csalódnak benne.

november 12.,