Reina Negra – Kiadják a demóikat

A Fighter Records kiadja az egykori spanyol ős-heavy metal banda, a Reina Negra eddigi demóit. A banda 1981-1987 között működött és ez idő alatt 3 demó anyagot adott ki, ami  február 16-án egy válogatásalbum keretében, Aquelarre címmel kerül forgalomba. Erről az alábbiakban La Hora de la Verdad dalukat lehet meghallgatni.

Pale Blue Moon – The Pleasure of Finding Things Out (2020)

Trükkös egy banda ez a Pale Blue Moon! Ha valaki rápillant The Pleasure of Finding Things Out című bemutatkozó nagylemezük borítójára, akkor azt hiheti, hogy egy klasszikus doom, vagy épp egy death/doom, netán gótikus metal koronggal áll szemben. Erre az érzésre a zenekari fotók is ráerősítenek, főleg ha a frontembert vesszük figyelembe, aki előszeretettel használ […]

John Diva & The Rockets of Love – American Amadeus

John Diba - American Amadeus

A John Diva & The Rockets of Love American Amadeus 2021. január 15-én megjelent második korongja egyrészt egy jópofa paródia lemez, másfelől a dallamos heavy metal és a glam rock stílusában igényesen előadott muzsika. Az album elődje, a banda 2019-ben kiadott lemeze, a Mama Said Rock Is Dead, Európában is rögtön a slágerlistákra helyezte a […]

Dead Sun – Like Rain – Lemezelőzetes dal

A svéd melo-death metalos Dead Sun március 16-án adja ki hatodik albumát Night Terrors címmel az Xtreem Music gondozásában. A lemezt Håkan Stuvemark (Wombbath) keverte, amiről elsőként Like Rain dalukat hallgathatjátok meg.

Speedkiller – Hallgasd meg első lemezüket

Midnight Vampire címmel a mai nap folyamán jelent meg a korai ’80-as évek éjfekete speed/thrash/black metalját játszó, brazil Speedkiller első lemeze. A lemez az Edged Circle Productions és a Helldprod Records közös kiadványaként lát majd napvilágot, rajta nyolc, a korai brazil metáléra (Vulcano, Sarcofago, Mutilator, Holocausto) hatásaitól tüzelt dallal.

Transcending Obscurity Records – Ezeket várhatjuk tőlük 2021-ben

Az indiai Transcending Obscurity Records több, mint 15 éve jelen van az extrém és egyéb brutális zenék színterén. Ez évben is, csakúgy mint az előzőekben, most is egy csokorba foglalták a 2021-es év során náluk megjelenő csapatok, összesen 38, egy-egy előzetes dalát. A repertoár most is meglehetősen széles, a black, a death, a tech-death, a doom, a grindcore és más zenei kategóriákig. Az alábbi előzetesek alapján idén is remek albumokat kapunk tőlük.

Bál – Csak az enyém – új videó

Az egyszemélyes, hazai, atmoszférikus black metal projekt, a Bál a napokban tette közzé Csak az enyém dalára készült videóját. A videó dala tavaly megjelent Krampusz albumán található.

Eddigi legproduktívabb évem volt 2020, minden szempontból. Januárban kiadásra került az új album, a Bú, mely a kazak/orosz Narcoleptica Productions révén elérhető CD-n. Az atmoszferikus katyvaszból disszonáns légkör született, a fájdalom és a homály ismét dominál a zenémben. Pár hónapra rá összehoztunk egy négytételes split-albumot a Brazil Far From Beyond csapattal és azt gondolom, a Vak látnok elég erős dal lett magamhoz képest. Ezek után szeptember 13-án megjelent a Krampusz album hét nyers, kegyetlen és fagyos számmal.

Ezen a lemezen csak magyar nóták jelentek meg, az intrón és az outrón kívül két versszakos dalszövegekkel. Ezt követte a Hirsch, mely egy sokkal dallamosabb és letisztultabb hangzású anyag lett. Ennek az EP-nek az a története, hogy Smara Kand – akivel már elég régóta dolgozunk együtt, a barátom és egy varázslatos művésznő Ausztriából – küldött nekem egy videósorozatot dalszövegekkel német nyelven, hogy komponáljak alá muzsikát. A novemberben megjelent, hatszámos anyagból 4 dal, a kisfilm 4 felvonása, 2 dal pedig bónusz számok.

2021 tervei a következők: új BÁL-kiadványok létrehozása, projektek új művészekkel és olyanokkal is, akikkel már dolgoztam együtt.

Wardruna – Megjelent az új lemezük

Kvitravn (White Raven) címmel január 22-én jelent meg a Wardruna új lemeze, ami korábbi Runaljod trilógiájuk (Runaljod – gap var Ginnunga – 2009, Runaljod – Yggdrasil – 2013, Runaljod – Ragnarok 2016) folytatásaként látott napvilágot.

A múlt elbeszélése, vagy akár lemásolása nem túl nehéz. Az viszont egy igazi kihívást jelent, hogy az ősi gondolatokat, eszközöket és módszereket meghatározott céllal integráld egy alkotási folyamatba, ráadásul úgy, hogy az a modern kor számára is releváns legyen. Nekünk továbbra is ez az elsődleges célunk.” – mondta Einar Selvik.

Blackmore’s Night – A természet az igazi királynő

Ritchie Blackmore és Candice Night már karácsonyi EP-jük, a Here We Come A-Caroling megjelenésekor bejelentette, hogy idén új albummal jelentkezik a Blackmore’s Night. Március 12-én Nature’s Light címmel megjelenő lemezük már a tizenegyedik lesz a sorban, amiről Candice Night az alábbiakat mondta: 

A Nature’s Light sztorija annak története, hogy a természet az igazi királynő, valamint annak története is, hogy az egyszerű, mágikus hétköznapi csodák itt vannak a szemeink előtt. Ha úgy érzed, hogy a környezetedben el vagy nyomva, vagy stagnálsz, fontos, hogy a szívedre hallgatva kitörj onnan. Miután feltöltődtél, mindent frissen, újult energiával kezdhetsz újra. Vannak, akik számára ehhez az óceán kell, másoknak az erdőség, vagy éppen az, hogy napfény ragyogja be az arcát. A zenénk menekülési lehetőség a modern időkkel együtt járó stressz és nyomasztás elől. Utazz velünk vissza a múltba, egy egyszerűbb, mágikusabb korba, ahol a zene megérinti a szívedet és a lelkedet.” 

10 dalos lemezükről máris itt van frissen megjelent Four Winds, valamint a korábban már bemutatott Once Upon December daluk szöveges videója.

Meshiaak – Severed – új single-dal

Severed címmel tette közzé új single-dalát az ausztrál származású, modern prog-thrash metalt játszó Meshiaak.

Úgy tűnik, az utóbbi időben, az olyan agresszív zene, amilyen stílusban a Meshiaak is játszik, meglehetősen fel lett vizezve. Nincsenek többé kontrasztok a különféle hitrendszerek között, így a zeneipar is elvesztette régi jellegzetességeit. Napjainkban a legtöbb banda fél az igazság kimondásától; nem mernek kiállni meggyőződéseik mellett; félnek nyitottak és őszinték, tökösek és szókimondóak lenni, nehogy megsértsenek bárkit is. Pedig a zenei a szólásszabadság utolsó bástyája, ez az egyetlen hely, ahol brutálisan őszinte lehetsz minden témában. A Severed című dal a mi meggyőződéseinket, őszinteségünket, szenvedélyünket, frusztrációnkat, haragunkat, gyűlöletünket – vagy nevezhetjük bárhogy – képviseli! A Severed kimondja az igazságot, amivel nem félünk megbántani azt, aki megérdemli!

február 06.,
február 24.,
március 11.,