Kahani – Vengeance – bemutatkozó videó

Az amerikai metalcore/deathcore Kahani a napokban jutatta el hozzánk Vengeance című dalának videóját. A trió nehéz riffehez indiai zenei elemeket, illetve történeteket ötvöz.

A Kahani (Ka-HA-Nee),  a történet hindi nyelven. Mi vagyunk a Narrátorok, és ezek a mi történeteink. Mi vagyunk a Kahani!

Alázattal tölt el minket a támogatás és a szeretet áradása kislemezünk, a Vengeance iránt. ‘A kedvességetek arra ösztönöz minket, hogy továbbra is zenéljünk, és hogy továbbra is nyomuljunk, hogy továbbra is hiteles önmagunk legyünk.

Köszönjük, hogy megnéztétek a Vengeance-t! Fantasztikusak vagytok.”

A közel egy éve kiadott debütáló daluk, a Samsara videója itt nézhető meg,

Звёздный храм – Звёздный храм (2024)

Egy időben faltam az atmoszférikus black metal anyagokat, amelyeket úgy öntött a nyakamba a túlterhelés, mint valami apadni soha nem akaró zuhanyt. Aztán természetesen jött a túlcsordulás és az unalom még akkor is, amikor egyértelműen jó lemezzel futottam össze. Meghallgattam… oké, hangulatos, de mit lehetne róla írni, amit még nem írtam? Mit lehetne elmesélni, ha […]

Tovább »

GAI 荄 – Same Old Story – klippremier

Same Old Story címmel mutatta be első videójáta metalcore / hardcore beatdown vonalán mozgó vietnámi GAI 荄 nevű csapat. A Hanoiból származó csapat meglehetősen egyedi stílusa a műfaj (új) mélységeit és magasságait adja vissza.

Houle – Tengeri black metal

A francia „tengeri” black metal horda, a Houle június 7-én a Les Acteurs de l’Ombre Productions kiadó révén jelenteti meg új lemezét Ciel Cendre et Misère Noire (Ashen Sky és Black Misery) címmel. A nyolc tételes, anya nelyvükön megszólatatott lemezüj első videójaként a Sur Les Braises Du Foyer (On the Embers of the Hearth) nézhető meg.

Kvaen – Érkezik az új lemeze

A svéd melodic pagan black metalos Kvaen június 21-én adja ki új lemezét The Formless Fires címmel. A lemezt a projekt ötletgazdája, Jacob Björnfot most is teljes egészében egyedül írta és rögzítette. Nyolc dalos lemeze a 2022-es The Great Below című albumának egyes folyatása lesz igazi melodikus black/death dallamokkal átitatva. Kedvcsinálóként máris itt van az album címadójának hivatalos videója.

Forgotten Tomb – Nightfloating – lemezelőzetes videó

Nightfloating címmel július 12-én adja ki új albumát a depresszív black/doom metalos olasz Forgotten Tomb. Az Agonia Records gondozásában megjelenő lemezükre 6 vadonatúj szerzeményük kerül fel, melyek közül elsőként címadójuk videója nézhető meg.

Büszkék vagyunk az új lemezünkre. Rengeteg munkát fektettünk bele, és az a tény, hogy a zenekar fennállásának 25. évfordulóján jelenik meg, még különlegesebbé teszi. A lemezen hallhatónál erősebb Forgotten Tomb nem is létezik. Ez a korong úgy szól, ahogyan azt mindenki elvárná, ugyanakkor újszerűen közelít a tematikához. Rengeteg különleges részletet lehet felfedezni az új szerzeményekben, és már alig várjuk, hogy ti is hallhassátok őket!

Forgotten Tomb – Nightfloating

(Agonia Records)

1. Nightfloating
2. A Chill That You Can’t Taint
3. This Sickness Withered My Heart
4. Unsafe Spaces
5. Drifting
6. A Despicable Gift

Starks Daemon – Debütáló EP és videó

Starks Daemon az afrikai rock/metal scene egyik meghatározó alakja. A botswanai származású zenész több mint 23 éve a nemzetközi metal banda, Wrust frontembere, de olyan nagy zenekarokkal is koncertezett, mint a Sepultura, a Carcass és az Entombed. Starks most új irányba viszi karrierjét, ugyan is egy kiadta első szólóanyagát egy EP formájában, ami március 3-án online jelent meg Unchain címmel.

EP-jének témáit a világjárvány körüli mélyreható események ihlették, amelyek rávilágítanak az emberiség sebezhetőségére, és megkérdőjelezik annak status quo-ját. De dalaiban kitér a társadalm által elvárt normákra, a média keltette félelem, manipuláció és a génmódosított élelmiszerekkel kapcsolatos problémákra. Too Deep című dalának videójában is ezekre a témákra épít.

The Crossed – Hallgasd meg új lemezüket

Darkness Paradox címmel adta ki új lemezét az orosz progresszív deathcore / metalcore vonalán mozgó The Crossed. A zenekar 2010-ben alakult meg Szibériában. Zenei stílusokban leginkább az exrtém metal és a kísérletezőbb modern deathcore/metalcore vonalai dominálnak.

DVRK – Breathless – új klip

Június 7-én, a Season of Mist kiadásában adja debütáló EP-jét a deathcore, nu-metal és bass zenei elemeket ötvöző DVRK. A zenekar Infinite Reminiscence címet viselő mini-lemezének témáihoz személyes élményekből, függőségekből, depresszióból és más dolgokból merített ihletet. Második videójukként a Breathless nézhető meg.

Egy olyan korszakban, amikor a metal műfaj új innováció után sóvárog, de mégis sötét gyökerei után vágyik, a DVRK megjelenik második kislemezes dalával, a Breathless-szel. A dak hamarosan megjelenő Infinite Reminiscence debütáló EP-jükről való. Ez a szám egy intenzív narratív utazásra hívja a hallgatókat, amely a deathcore, a nu-metal és a basszus zene lényegét egy egyedülálló, félelmetes hangzásával foglalja magában.” – olvasható a Season of Mist közleményében.

Az EP-ről elsőként bemutatott F.A.M. daluk klipje itt nézhető meg.

Palaye Royale Palaye Royale
május 29.
Sting Sting
május 30.