Abysslooker – Gyászban fogant békesség

2017-ben alakult az Abysslooker az oroszországi Samara városában. A post-metal és a tradicionális doom keveredéséből képezik sajátos hangzásukat. Július 31-én jelent meg a második egész estés albumuk a Dramaturgy. Erről az új korongról hoztak nekünk most egy előzetest, aminek a címe Al-Azif. Keservességgel teli melódiák és hangok játéka ez a szerzemény, hallgassátok meg ti is:

Blood Chalice – The Blasphemous Psalms of Cannibalism (2022)

Finnországban a legtöbb az egy főre jutó metal bandák száma. Nem utolsó sorban az országok boldogságszintjének a felmérésében is rendre az élen szoktak végezni. Nem tudom van-e összefüggés a kettő között, de mindenesetre elgondolkodtató. A Blood Chalice tovább öregbíti a finnek metal históriáját, mégpedig az extrém oldalát. 2015-ben alakultak Por városában, rögtön rá egy évre […]

Gaerea – Fullasztó mediterrán sötétség

A Gaerea sötétséggel teli gonosz black metal-t játszik, amit előszeretettel fűszereznek meg egy kis hardcore-ral és sludge-al. Nem átlagos black csapatról van tehát szó, akik 2016-ban alakultak meg és Portugália a szülőhazájuk. Következő albumuk szeptember 23-án fog megjelenni a Season Of Mist kiadásában. A Mirage névre hallgató új korongról most egy új dalt mutatnak be nekünk, a Mantle-t.

Imperial Triumphant – Megfoghatatlan rejtélyesség

Valószínűleg nem tőlem tudjátok meg, de július 22-én megjelent az avant-garde black metal egyik legkiválóbb bandájának, az Imperial Triumphant új albuma. A Spirit Of Ecstasy a negyedik korongjuk a New York-i osztagnak, és most egy új videót készítettek az egyik új számhoz, név szerint a Metrovertigo-hoz. Remek vizualizációval és képi világgal rendelkezik, tökéletes aláfestése a dalnak:

Becoming The Archetype – Kihaló nemzedék

2004-es újjáalakulásuk óta a szorgosan adja ki a lemezeket a Gerogia állambeli Becoming The Archetype. Szám szerint a hatodik albumuk lesz a Children of the Great Extinction, amin technical death metal-t játszanak némi progresszív és melodikus felütéssel. Augusztus 26-án fog megjelenni a korong, de addig se unatkozzunk, hallgassuk meg a The Remnant-öt, amihez forgattak egy videót is:

Lybica – Beszéljenek helyettük a hangszerük

2020-ban jött létre az instrumentális metal-t játszó Lybica, mindez annak köszönhető, hogy Justin Foley (Killswitch Engage), egyre inkább kezdett eltávolodni eredeti bandája többi tagjától. Maga köré gyűjtötte Doug French-t (Gravel Kings) és Joey Johnson-t (Gravel KingsBarriers Now BridgesDays Spent) és már a karantén alatt íródtak a dalok, készültek a demo-k. A floridai brigád pedig mostanra érkezett el ahhoz a pillanathoz, hogy kiadásra kerül a nevüket viselő új album. Egészen pontosan szeptember 16-án fog megjelenni a bemutatkozó korong, de addig is készültek egy új előzetessel. Szóljon a Manifest és merüljünk el a fémesen súlyos, ám mégis kellemes melódiákban.

Lybica – Lybica

(Metal Blade Records)

01. Ascend
02. Resonance
03. Palatial
04. Oktavist
05. Ferment
06. Manifest
07. Linnaeus
08. Voltaic
09. Charyou

Eaten By Sharks – Sose tudhatod mi lapul a vízben

Az óceánok végtelennek tűnő, rejtelmes világa legalább ugyanannyi veszélyt rejtegetnek magukban, mint amekkora a méretük. Sose tudhatjuk épp mi készül lecsapni ránk a mélyből. Ez nyújtott inspirációt az Eaten By Sharks-nak is, akik legújabb albumukat készülnek kiadni, aminek a címe Eradication. Technical death metal-t vegyítik a slam brutal death és a deathcore elemeivel, ezáltal egy igazán egyedi hangzást tudhatnak magukénak. Augusztus 26-án fog megjelenni az új korong, ám addig is hagytak itt nekünk egy kis szeletet az róla, aminek a címe Dead Weight.

Eaten By Sharks – Eradication

1. Shallow Water – 4:16
2. Dead Weight – 3:12
3. Kill and consume – 4:06
4. Same Face, Different Mask – 4:26
5. Depth Charge – 3:07
6. Apex Predator – 3:20
7. Megalodon – 4:55

Sudden Deaf – A fejvadászok újra lecsapni készülnek

Első albuma kiadására készül a Sudden Deaf, és a mocskos hard rock a mesterségük címere. Régen volt február, akkor jelentkeztek az első lemezelőzetessel a texasiak, a Headhunter-t. Augusztus 19-én újra megörvendeztetnek minket egy újabb számmal a közelgő új albumról, aminek a címe Mind Control lesz. A háttérben persze nagyban folynak a munkálatok az albumon, addig is hangolódjunk rá az új dalra a Headhunter-rel.

Raptore – A sebesség mesterei

2012 óta a sebesség szerelmese az argentin Raptore, blackened speed metal-t játszanak és most adták ki a második albumukat. 2018 óta Európába tették át a székhelyüket, úgy találták az öreg kontinensen jobb lehetőségeik lesznek az érvényesülésre. A Blackfire július 29-én jelent meg és most nekünk is lehetőségünk van arra, hogy teljes egészében meghallgassuk a Raptore második albumát. Exciter, Agent Steel de akár Venom rajongóknak is érdemes felvenni a fülest:

Raptore – Blackfire

(Dying Victims Productions)

1. Triumphal March to Hell
2. Prisoner Of The Night
3. Blackfire
4. Devil Ascends
5. Phoenix
6. Demon’s Lust
7. Dirge
8. Death

Ascent Of Autumn – Breakdown a kenguruk földjéről

Egy új videóval jelentkezik az Ascent Of Autumn, amiben egy friss és ropogós számot adnak elő hamarosan megjelenő új lemezükről. A The Struggler meghallgatása után mindenki számára világos lehet, hogy a deathcore az ő világuk. Ha bejött a korai Suicide Silence, Whitechapel, Ingested, vagy akár a dél-afrikai Vulvodiniya, akkor augusztus 12-től nyugodtan keresd az Awakened-et. Most pedig egy kis ízelítő:

Life of Agony, Pentagram
augusztus 09.
Ecdysis Summer Tour
augusztus 16.