Immortal – Abbath néven a folytatás

Az Immortal zenekar ikonikus frontembere hivatalos közleményt adott ki, amelyben az áll, hogy Abbath néven folytatja a zenélést, amelyhez már új tagokat is toborzott. Sőt, egy új lemez és egy turné is kilátásban van.

A közleményben ez áll:

„Az Immortal frontembere és alapítótagja egy ideje már teljes erőbedobással próbál és dalokat ír, amelyek készen állnak arra, hogy rögzítsék őket. Mivel a korábbi tagokkal képtelen volt megegyezni, Abbath úgy döntött, hogy új legénységgel folytatja útját. Abbath tiszteletét és háláját fejezi ki Demonaz-nak, Horgh-nak és Apollyon-nak az elmúlt évekért, de úgy érzi, itt az ideje annak, hogy tovább lépjen, és saját művészetét a világ elé tárja az eddig felépített hagyaték szellemében.

A következő két évben kiadásra kerül egy új nagylemez, valamint élő fellépések is lesznek. Az első ilyen megmutatkozás Londonban lesz, szeptember 18-án. Az csapat új dalokat is éppúgy játszik majd, mint Immortal klasszikusokat, olyan dolgokat is előásva, amelyek az elmúlt húsz év alatt csak ritkán vagy soha nem kerültek be a programba.

Az Abbath név egy logikus választás volt mindezek után, hiszen az mára egybeforrt az anyazenekar nevével. A frontember úgy döntött, hogy inkább saját néven valósítja meg az elképzeléseit, minthogy sárba tiporja az Immortal nevet a pereskedéssel. Az Immortal név egyelőre megpihen, az esszencia, az erő, a zene és Abbath azonban nem.”

Hamarosan újabb hír várható a készülő lemezről és a turnéról.

Immortal – Abbath néven a folytatás (2 komment)

  • necron necron szerint:

    Nagyon jó hír. Nagyon várom az albumot. Intelligens döntést hozott. Szerintem ez lenne minden banda esetében a tisztességes, normális váltás.

    Már voltak hírek, hogy saját szóló albumot akar, talán az At the Hart album környékén rebbent fel a pletyka… ha jól emlékszek, az „atmoszférikus” vonalat erősítette volna.

    Demonaz szóló albuma isteni lett – erre is várnék valami folytatást- remélem ez is hasonlóan jól fog elsülni. Viszont a szövegeket a Demonaz írta, ezek hiánya okozhat minőségi romlást.

Akela, Innistrad Akela, Innistrad
április 25.
Glenn Hughes Glenn Hughes
április 29.