Grand Mexican Warlock – jön a III

Már csak napok kérdése és megjelenik a III, a Grand Mexican Warlock 3. nagylemeze, az első, amit már Nagy Dávid (Óriás) dobossal rögzített a zenekar, a törökbálinti SuperSize Recording Stúdióban.

„Nagyon izgalmas volt az egész lemezkészítés, a stúdiófelvételek előtt volt egy pár napos zenekari felkészülő tábor Kulcson, Hegyi Áron, a billentyűsünk tanyáján, ahol viszonylag koncentráltan tudtuk véglegesíteni az új dalokat, aztán pár napra rá már be is költöztünk a stúdióba és lendületből felnyomtuk a hangszeres részeket, egyben játszva, szalagra, Horváth Attila hangmérnök felügyelete mellett. Az énekeket az időközben taggá avanzsált Áron Andris (Apey) segítségével vettük fel a próbateremben. Persze így is elbíbelődtünk pár hónapig, hogy az eredmény olyan legyen, amilyen, de Grandes viszonylatban szinte játszi könnyedséggel ment minden, megvolt az összhang zenekaron belül és Atissal is nagyon jó volt együtt dolgozni. Közben a lemez kiadását is kézbe vettük és a legnagyobb örömünk, hogy vinylen is megjelenik az album, gyakorlatilag már csak arra várunk, hogy Ausztriából megérkezzenek a lemezek.” Szabó Laci

Rendhagyó módon egy egynapos stream-et leszámítva nem lesz ingyenes online premier, ellenben a már említett vinyl mellett megjelenik CD-n és limitált példányszámban kazettán is, de a retro formátumokat kevésbé kedvelők megvehetik az online zene áruházakban is (iTunes, Amazon, Google Play, Dalok.hu, stb…)

„Ez egyfajta kísérletként is felfogható ebben a rettenetesen felgyorsult világban. Megnézzük, mi van, ha nem rakjuk ki az egészet ingyen, hanem megpróbáljuk rávezetni az embereket, hogy megvegyék, azt feltételezzük, hogy aki pl. vesz egy vinylt, az leül és végighallgatja a 45 perces anyagot. De akinek nincs lemezjátszója, az válogathat a különböző formátumok közül, aki meg mindenképp ingyen akarja, legalább ne valamelyik népszerű zenei blogon hallgasson bele 3 perceket, hanem dolgozzon meg érte és tisztességesen torrentezze le valahonnan. Ez az elképzelés, aztán meglátjuk, mennyire működik.”

A mostanában nem túl gyakran koncertező GMW az Akvárium Klubban lemezbemutatózik április 15-én a hamarosan szintén új lemezt megjelentető Pozvakowski és az osztrák Lausch társaságában, majd 16-án a Pécsi Est Café közönségének mutatják be az új lemezt, de sor kerül a hónap végén néhány osztrák állomásra is.

A III-ról már elérhető dalok:

Babou by Grand Mexican Warlock

http://grandmexicanwarlock.bandcamp.com
Album rendelés itt: http://grandmexicanwarlock.bigcartel.com
GMW Facebook: https://www.facebook.com/grandmexicanwarlock
GMW Instagram: https://www.instagram.com/grandmexicanwarlock

Depeche Mode Depeche Mode
március 25.