Niburta – friss hírek

Hosszú hónapok óta nem adott hírt magáról a Niburta, most azonban felpörögtek az események.
A megjelenés küszöbén áll a zenekar második nagylemeze, a Dive Into Ascension. Az eddig elmondottak alapján a zene modernebb irányba mozdult az eddigiekhez képest, a népies motívumok pedig ezúttal főleg a Közel- és Távol-Keletről érkeznek.
A dalokból ízelítőt még nem kaptunk, viszont a borító (a Deadlife Art keze nyomán) és a dalok listája már publikus. (lásd lentebb)

„Az utóbbi időben újra beindultak a munkálatok, az anyag már keverés alatt van a No Silence stúdióban. Kiválóan tudunk együtt dolgozni, értjük egymást, egyet gondolunk. A nyár folyamán 100%, hogy kiadjuk a lemezt.
Szokás szerint ezúttal is találkozhattok velünk a Rockmaratonon, ahol régi is új dalokat is hallhattok majd, sőt, a lemezbemutató időpontja is megvan már: október 29-én mutatjuk meg nektek élőben az album teljes anyagát a Dürer Kertben. Nagy show-ra készülünk, szeretnénk kárpótolni mindenkit a nagyobb csendért.” 
/Hormai Balázs/

Eleinte a zenekar Rózsa Laura énekesnővel dolgozott, akivel azonban nem tartott hosszú ideig az együttműködés; a lemezen már Ladányi Patrícia hangját hallhatjuk. Gábor Zsigmond vette át Rab „Kráken” Attila helyét basszusgitáron, aki Németországban próbál szerencsét. A fotók tanúsága szerint vadul klipforgatásba is kezdett a banda, a tervek szerint két dalból készül majd videó,
amiből az egyiket már rögzítették is.

Bővebb betekintésért kövessétek a zenekar facebook oldalát.

_ELVALASZTO_

1. Ink
2. Dive Into Ascension
3. At the end of all your Nights
4. Old Cherry Tree ( Wh1te5 remix)
5. Moon Ritual
6. The Veil
7. Which You Are (Not)
8. Downtown
9. II
10. Slave of Anger
11. Your Journey just Begins
Akela, Innistrad Akela, Innistrad
április 25.
Glenn Hughes Glenn Hughes
április 29.