Corrosion Of Conformity – Elhunyt a dobosuk

53 éves korában érte a halál William Reed Mullint, a Corrosion Of Conformity (röviden C.O.C.) soraiból ismert dobost. A fifikás játékával a banda hangzásához sokat hozzátevő zenész már régóta küszködött alkoholfüggőségével, utolsó éveiben le is kellett mondania emiatt fellépéseket.

Az 1982-ben Raleigh-ben alakult C.O.C. hardcore/punk/crossover csapatként rajtolt, Animosity című lemezük azóta is hivatkozási alap a zsánerben. Számos személycserét követően stílust is váltottak: bluesalapú délies ízekkel fűszerezett metalt (nevezzük nevén: doom/stonert) kezdtek játszani és Blind, Deliverance albumaiknak köszönhetően ünnepelt underground metal legendák lettek. A Wiseblood lemez idején a nagy rajongójuknak számító Metallica is elvitte őket világkörüli turnéra, valamint James Hetfield vendégként fel is bukkant a szóban forgó korongon.

Reed az In The Arms Of God-ot és a Live Volume koncertalbumot/dvd-t kivéve minden C.O.C. kiadványon játszott, ezenkívül olyan együttesekben fordult meg, mint a Brown (ebben csak énekelt), Teenage Time Killers, No Labels, Righteous Fool vagy a Man Will Destroy Himself. Emellett alapítója volt a független No Core Records-nak.

R.I.P.