Architects, Sleep Token, Heriot // Budapest Park 2023. augusztus 2.

Hamarosan nálunk rombol a brit metalcore egyik legismertebb csapat az Architects. A zenekar augusztus 2-án a Budapest Parkban lép fel, az elektro-metal vonalas Sleep Token, valamint a modern metalcore egyik legígéretesebb fiatal bandájának mondott Heriot társaságában.

Az Architects közel 20 éves termékeny pályafutása alatt tíz nagylemezt adott ki, legutóbbi a tavaly megjelent The Classic Symptoms of a Broken Spirit albumuk volt, amelynek kritikusocskát és rajongóikat kissé megosztó dalai koncertjük fővázát fogják képezni.

Összességében az Architects ismét valami éles és evolúciós alkotást szolgált fel. Bár némileg kevésbé kifinomultnak és simulóak, mint az előző munkáink, az új hangzások, hangulatok iránti törekvés határozottan izgalmas változás. Ez egy ütős lemez, amely minden bizonnyal életbevágó vitákat vált ki, valamint sok érdekességet tartalmaz.” – mondták lemezük megjelenésekor.

Tehát ezt az újdonságokkal teli új irányt a koncert során mi is megtapasztalhatjuk. Addig is kedvcsinálóként itt van az indusztriális ízekkel teletűzdelt A New Moral Low Ground daluk animált videója.

Hasonló érdekességeket kínál vendégként fellépő titokzatos elektro-metal vonalas Sleep Token, aki nem rég adták ki harmadik albumukat Take Me Back to Eden címmel. Lemezükkel korábbi albumciklusuk trilógiája teljesedett ki, melyben eddigi legsúlyosabb pillanataikat vonultatják fel.

A Take Me Back to Eden lemezen a Sleep Token bátran felvállalja az epikum iránti igaz szerelmét, így a címadó szám több mint nyolc perces, miközben tovább kutatja és fejleszti azokat az elemeket, amelyek a zenéjét távol tartják mindenféle skatulyától, üvöltve egy olyan hold irányába, ami csakis az övé.

A másik vendég egy igencsak fiatal brit csapat a Heriot. Fiatalságuk ellenére sokan már most a modern metalcore egyik legígéretesebb zenekarának tartják őket, aki első ízben mutatkoznak be a hazai közönség előtt. A csapat 2022-ben Profound Morality címmel adta ki debüt-albumát, idén februárban pedig vadonatúj Demure daluk videóját.

További infók a koncerthez:

– Kapunyitás: 18 órakor. (ajánlott érkezés: 18-19 óra között. Ha tutira nem szeretnél lemaradni a szuper vendégről, illetve kedvenced koncertjéről, érkezz időben!)

– Koncert vége: 22 óra

A pontos menetrendet, a koncertek kezdési időpontjaival, legkésőbb a rendezvény napján lesz közzétéve az esemény oldalán.

Esemény link ITT

Jegy link ITT

The Fission Tour The Fission Tour
február 24.
Dirty Honey Dirty Honey
február 29.