LEM – Megjelent az első lemezük

Twelve Who Stole The Rain címmel jelent meg a szegedi death/black metalos LEM első nagylemeze, ami egy történetet mesél el, mely a város régmúltjában, a 18. századi boszorkányperek idején játszódik, és különlegessége, hogy több tételben is elhangoznak a perekben született valódi ítéletek. Az alábbiakban az újonnan bemutatott The Call I Follow videójuk nézhető meg.

A zenekar az alábbiakat mondta a lemez koncepciójáról és a klipről:

A Twelve Who Stole the Rain szövegvilágát és a számok atmoszféráját az 1728-as szegedi boszorkányégetések ihlették. Pontosabban egy szerelmi történet, ami abban a történelmi korban, azon világban helyezkedik el. Ilyen szempontból a lemez egyfajta konceptalbumként is felfogható. A zenekar többféle műfajból merít, a lemez születése közben igyekeztünk picit jobban egyfajta death/black-vonalon maradni, ez persze nem mindig “sikerült”, így belekerültek a ránk jellemző diverz dolgok. Hagytuk, hogy minden természetesen történjen, próbateremben, közös megbeszélések, ötletelések mellett született az egész anyag.

A lemez a szegedi Miracle Sound studióban került felvételre, Sóti Norbert felügyeletével. A keverési munkákat Nagy Miklós (Boru) végezte. Borovics Tamás színésznek pedig hatalmas köszönet, ő felelt ugyanis a boszorkányper ítéleténél felolvasott eredeti szöveg felnarrálásáért, mely az egész lemezen keresztül fel-felbukkan.

A videoklipet az énekesünk készítette (Valach Márk – No Total Films). Egy történelmi korban elhelyezkedő boszorkánytörténetnél nehéz dolga van az embernek, ha nem akar kosztümös irányba menni egy videóval. Az alapötlet ebből indult ki: mi lenne, ha “modern boszorkányokkal” operálnánk… Bőrdzseki, orrpiercing, vagányság. A képi világ az eredeti esemény, az égetés helyszínén készített természeti és városi képek keveréke, egyfajta párhuzamként. A természetről és a nőiességről szerettünk volna mesélni ezekkel a képekkel. A képarányt és a fekete-fehér képi világot Robert Eggers munkássága ihlette (The VVitch, The Lighthouse).

Hell Vill #19 Hell Vill #19
június 13.
Bring Me the Horizon Bring Me the Horizon
június 16.
Hatebreed, Crowbar Hatebreed, Crowbar
június 17.