Negură Bunget – jön az Erdélyi Trilógia folytatásaElkészült a román progresszív/folk black metal banda, a Negură Bunget Transilvanian Trilogy anyagának második része. A folytatás ZI címen szeptember 30-án a Prophecy Productions kiadásában fog megjelenni.

A Transilvanian Trilogy projekt egy „hangzásbeli és vizuális tisztelgés a Negură Bunget szülőföldje előtt”. A tripla album első része, a Tău a román, pontosabban az erdélyi természet szépségeivel, míg második és harmadik epizódja elsősorban emberekkel, tradíciókkal és spirituális gyakorlatokkal foglalkozik.

A ZI (jelentése: nap) a Negură Bunget eddigi legsokszínűbb lemeze lesz. „A banda az erdélyi tájképekbe ezúttal is jól beillesztett ősi, kezdetleges black metal zenéjét, illetve meditatív folklorisztikus hangzásvilágot oltott; tette mindezt azonban a lehető legrituálisabb módon. A Tău albumon újításnak számított, hogy a zenekar történetében először trombitát és brácsát is használt, kiterjesztvén ezzel egyébként is széles aurális területét. A ZI azonban a modern, gondolkodó ember zenéjének tökéletes leképzéseként van beharangozva. Ettől függetlenül a zenekar zord black metal-elemei természetesen itt is akusztikus átvezetőkkel, elvont hangképekkel, széles panorámájú atmoszférákkal, intenzitással, lendülettel és az ősi román folk zene sajátosságaival vegyülnek.”

A ZI albumborítóját Daniel Dorobanțu, a fotók és egyéb vizuálismunkákat Anita Ramona tervezte, és kivitelezte. Az album kapható lesz:

– CD Digipak
– LP (180g-os bakelit – fekete) speciális LP-hangzással, poszterrel, tökéletes minőségben nyomott fotókkal, illusztrációkkal és PVD protekciós védőfóliával 500 példányszámra limitálva.
– 2CD + DVD ‘artbook’, keményfedeles, 28×28 cm-es, 72-oldalas illusztrált szövegkönyvvel, megjegyzésekkel, és a dalszövegek angol nyelvű fordításával + CD négy bónusz dallal + DVD három videoklippel és interjúval 1,000 példányszámra limitálva.

A Negură Bunget 2016 végén és 2017 első felében a Transilvanian Trilogy első két részének promóciójával lesz elfoglalva. Azonban még ez év szeptemberében egy nagyszabású, közel két hónapon át tartó európai turnéra indulnak, melynek keretében Budapestet is érintik.
 

Hamarosan jönnek a premierek, addig is itt van Tău albumuk Nametenie videója.
 Negură Bunget – ZI
(Prophecy Productions)

1.Tul-ni-că-rînd (Horn-ing)
2.Grădina stelelor (Garden of Stars)
3.Brazdă dă foc (Furrow of Fire)
4.Baciul Moșneag (The Old Shepherd)
5.Stanciu Gruiul (Stanciu Gruiul)
6.Marea Cea Mare (The Vast Sea)


Bónusz CD:

1.Tul-ni-că-rînd (Daniel Dorobanțu remixe)
2.Brazdă dă foc (a Silent Strike remixe)
3.Schimnicește (Tibor Kati & Ionuț Cârja remixe)
4.Baciu moșneag (Adrian “Oq” Neagoe & Tragacanth remixe)


Bónusz DVD:

ZI – album rövidfilm
Tul-ni-că-rînd – videoklip
Stanciu Gruiul – videoklip
 

Negură Bunget – jön az Erdélyi Trilógia folytatása (1 komment)

  • necron necron szerint:

    Nekem nagyon tetszett az előző albumuk, a Tau. A megjelenése óta sokat még mindig sokat hallgatom, attól függetlenül, hogy a korábbi munkásságuk nekem annyira nem tetszett és nem is nagyon ismerem őket. Az OM és a Vristele pamintuli is jó cuccok voltak, azok is meg-meg fordulnak a lejátszómban. Várom azt az új albumot, kíváncsi vagyok, hogy fogja e követni az előző album hangulatát, zeneiségét. Jó lesz az őszi hónapokra, tökéletes időzítés…

    Elég vontó a 2CD kaidvány a Prophecy ultraigényesen szokta ezeket a cuccokat kivitelezni, szóval gondokodok rajta X.

The Dwarves The Dwarves
július 24.
Baroness Baroness
július 29.
FEZEN Fesztivál 2024 FEZEN Fesztivál 2024
július 30.