QAALM – Új EP-jük messze túlmutat a spirituális természeten

Az atmoszférikus sludge / doom metal ködébe burkolódzó  Los Angeles-i QAALM június 21-én adja ki First Light Of The Last Dawn című EP- jét a Hypaethral Records gondozásában. Új EP-jük 2022-ben megjelent debütáló albumuk, a  Resilience & Despairn egyenes folytatása lesz, amiről Henry Derek Elis énekes/gitáros így beszélt:

A First Light Of The Last Dawn- ban számos olyan elem van, amelyek tükrözik személyes nézeteimet a halálról, az túlvilágról, a vallásról és a reinkarnációról. A dalok írása közben elgondolkodtam saját utamról, életem minden eddigi veszteségéről és arról, hogy ki lennék, ha nem kellene a sors nehéz terheit elviselnem. Meggyőződésem, hogy az embernek vállalnia kell ezt a szenvedést, annak reményében, hogy valódi életminőséget kaphat. Ezek a dalok emlékeztessen bennünket egyben arra is, hogy nem vagyunk a múltunk rabszolgái.

AZ EP-ről elsőként címadó daluk szöveges videóját osztották meg, ami egy őszinte és szívből jövő kompozíció, amely a fájdalom és a remény helyéről származik. Az öngyilkosság gondolatával, a túlélők bűntudatával, a gyásszal és a megváltással foglalkozik, amely messze túlmutat a spirituális természeten.

Tool, Night Verses Tool, Night Verses
június 12.
Hell Vill #19 Hell Vill #19
június 13.
Bring Me the Horizon Bring Me the Horizon
június 16.