Ghost Toast – kész az első album

Elkészült a debreceni Ghost Toast nevű zenekar első albuma. A Toast in the Shell címre hallgató, leginkább talán post rock kategóriába sorolható kiadvány teljes egészében letölthető a banda honlapjáról.

A zenekart amúgy 2008 őszén alapította Papp László dobos, Stefán János basszusgitáros és Rózsavölgyi Bence gitáros. Hozzájuk csatlakozott 2009 tavaszán Pusker János billentyűs és csellós. A kezdettől fogva csak saját szerzemények írásával foglalkoztak, a négy tag négyféle zenei ízléséből fakadó ötleteket és elgondolkodásokat próbálták a kevés közös pont mentén összeterelni. A zenéjük abszolút közös termés mind a négy tag közel egyenlően vette ki részét az alkotásból. A szerzemények instrumentálisak és ebből fakadóan a megszokottól eltérő szerkezetűek, kicsapongóak, mivel főként improvizációból születtek.
A kezdeti, útkereső időszak – mely az alakulástól 2010 végéig datálható – lezárása a Toast in the Shell. A lemezen hallható „dalok” (idézőjel ugye, mert aki keres, az sem talál vokálokat) sokféle hangulatba és stílusba kapnak bele, többek között megidézik benne Morriconét, Piszkos Harry-t, de játszanak metált, drum n’ bass ritmusokat, a kemény mellé lágyat és még keringőt is.
A céljuk az egésszel elsősorban önmagunk szórakoztatása volt, ami sikerrel járt, remélhetőleg másoknak is tetszik majd. A jövőről annyit, hogy már készülnek az új szerzemények, amelyeket mi hamarabb be is szeretnének fejezni és rögzíteni. Igyekeznek majd még több érdekességgel előrukkolni, ötletek vannak bőven.

Akela, Innistrad Akela, Innistrad
április 25.
Glenn Hughes Glenn Hughes
április 29.