1914 – Mi nem dalokat éneklünk, annál inkább történeteket mesélünk

Where Fear And Weapons Meet címmel jelent meg az ukrán death/black metalos 1914 harmadik albuma. Lemezükön továbbra is az első világháború témája körül forog, melyről a megjelenés napján FN .380 ACP#19074 daluk kapott új szöveges videót.

A Where Fear and Weapons Meet azt a témát viszi tovább, amit a The Blind Leading the Blind albumon megkezdtünk, azzal a különbséggel, hogy ezek a történetek elsősorban reményről szólnak. Új karaktereink többsége életben marad, hőssé válik és hazatér. Ettől függetlenül továbbra is félelemről, halálról és a háború egyéb érzékeny témáiról van szó, de, mint tudjuk a remény a katonák egyetlen kapaszkodója. És persze a szerencse, amiben szintén lehet bízni. Még a lemez borítója is erre utal: egy sebzett férfi fekszik a lövészárokban, a kezét a Halál felé nyújtván, végső megnyugvást remélvén. A Halál azonban elutasítja őt, mert neki élnie kell.

Az album története Szarajevó bombázásával indul; majd a Nagy Háború legvéresebb jelenetei tárulnak elétek. A végén egy életét vesztett fiatalember sírján szereplő monológot hallhattok. Ezúttal igyekeztünk a korábbiaknál is mélyebbre ásni az egyes eseményei történelmi háttereiben, miközben írtuk az új dalokat. Tehát mi nem dalokat éneklünk, annál inkább történeteket mesélünk.” írja közleményében a zenekar.

1914 – Mi nem dalokat éneklünk, annál inkább történeteket mesélünk (1 komment)

  • Necron Necron szerint:

    Úgy néz ki ,hogy idén korábban jön a Joulupukki! Csak úgy önti a jobbnál -jobb albumokat a zsákjából!

    Nagyon jó album. Nemigazán hallgattam az első két lemezt, de ez teli találat volt. Jó súlyos a hangzás, nehéz szimfonikus betétekkel.
    Nemigazán szeretem ezt a háborús témákat, de ettől függetlenük profi anyag.

Akela, Innistrad Akela, Innistrad
április 25.
Glenn Hughes Glenn Hughes
április 29.