Blues Pills – Anyaság és rock n roll

Augusztus 2-án Birthday címmel adja ki hatodik stúdióalbumát a svéd heavy blues rocker Blues Pills. Lemezükről Don’t You Love It, valamint Top Of The Sky dalaik klipjei mellé a következőket osztották meg.

Ezzel az albummal tényleg szabadon engedtük magunkat. Magunk mögött hagytuk az összes korlátot és elvárást, hogy olyan zenét írjunk, amit mindannyian imádunk. Meg akartuk örökíteni azt a nyers és autentikus érzést, amikor élőben játszunk fel egy albumot, ugyanakkor így is rákényszerítettük magunkat, hogy a legjobb munkánkat tegyük le az asztalra. Elin ráadásul állapotos volt a felvételek során, és ugyan mi lehetne rock’n’rollabb, mint emberi életet és zenét teremteni?

Muszáj volt megtennem ezt magamért és minden más anyáért.” – mondta Elin Larsson énekesnő. „Senkinek sem kell lemondania a maga szenvedélyeiről, miután anyává vált. Persze beletelik némi időbe, mire sikerül összekombinálni a két imádott világot, de csakis arra tudok gondolni, hogy a fiamnak, Louinak is jót tesz majd, hogy megismerkedik más kultúrákkal, országokkal és a zenével. Szerintem nagyon fontos, hogy módomban áll megtenni ezt: erőt adok más nőknek, és büszkén, élvezettel fogadom ezt az új helyzetet.”

A Blues Pills új lemezének dalait Happy F*cking Birthday turnéjuk keretén belül, november 29-én, a Barba Negra színpadán élőben is bemutatja, a kanadai eklektikus rock’n’roll banda, a Daniel Romano’s Outfit társaságában.

Tool, Night Verses Tool, Night Verses
június 12.
Hell Vill #19 Hell Vill #19
június 13.
Bring Me the Horizon Bring Me the Horizon
június 16.