Cult Of Luna – az ébrenlét és az álmodozás közötti állapot

Február 11-én The Long Road North címmel jelenik meg a post-metal vonalas svéd Cult Of Luna új albuma.  Johannes Persson énekes/gitáros az alábbiakat mondta új lemezük kapcsán: 

A hosszú északi út egyben hosszú út hazafelé. Amikor útra kell kelned, mert jön a jelzés, hallod a hívást, amely visszhangzik az erdőben. Átszáll minden tó felett, a szél által felerősítve. Amikor elér hozzád, tudod, hogy itt az idő. Ideje továbblépni. Nem tudod, hová vezet az út, de bízol benne. Az út hosszú és a vége bizonytalan.

Ez egy nagyszabású és filmszerű hangzással bíró album. Azt hiszem, hogy az az egyik oka annak, hogy az elmúlt években ilyen produktívak tudtunk lenni, hogy következetesen a szívünkből írtunk. Hagytuk, hogy az ösztöneink vezessenek minket, és úgy érzem, egyre világosabb, hogy merre tartunk.”

A kilenc tételes lemezről most Into the Night daluk videóját nézhetitek meg.

 “Az Into the Night arról szól, hogy keressünk valamit vagy valakit, aki elveszett. Arról szól, hogy a tudatos és a tudattalan, az ébrenlét és az álmodozás közötti állapotban legyünk. Látni, hallani és tapasztalni dolgokat, és nem tudni, hogy ez valóságos vagy képzelet.”

Frog Leap
május 29.
Ritual Howls
május 29.