Krzysztof Drabikowski’s Батюшка European Fall 2023 Tour // Kanonenfiber, Uburen // 2023. 11. 24. Analog Music Hall

November végén hazánkba látogat a Batushka „másik” fele, a Krzysztof Drabikowski vezette Батюшка. Az Asgaardian Events és a Livesound.hu jóvoltából átélhetjük újra hogy milyen érzés lehet ortodoxnak lenni, de előtte borzongunk egyet a Norvég Uburen-el, majd vissza repülünk az első és a második világháború sodrásába a Kanonenfieber-rel

A Батюшка jelenlegi státusza „nem világos”. A két alapító, Krzysztof “Derph” Drabikowski és Bartłomiej Krysiuk között 2018 óta jogi csatározások folynak a zenekar nevének használatát illetően. Mindketten azt állították, hogy kirúgták a másikat a Batushkából, és úgy döntöttek, hogy külön folytatják az együttest. Krzysztof “Derph” Drabikowski az eredeti ciril betűs névén Батюшка, Bart pedig a kiejtés szerinti Batushka név alatt tevékenykedik tovább. Ez utóbbi idén már kétszer is koncertezett nálunk, most Krzysztof hozza el nekünk szakrális sötét liturgiáit, ami által talán fényt deríthetünk arra, hogy mi is a „különbség” a két felállás között. Tudomásom szerint, mióta Krzysztof kilépet most lép fel először újra Magyarországon, így kíváncsian várom hogy az ő Batushkája, milyen hangulatot hoz mert a másik zenekar nagyon odatette magát.

A német egyszemélyes hadsereggel, a Kanonenfieber-rel a két nagy háború frontján érezhetjük magunkat és ezt nem csak a színpad díszlete miatt, hanem a zenéjének ridegsége, és az általa ki váltott érzelmek is oda repít minket. Mint említettem az egész egy Noise nevű multi-instrumentalista csinálja, aki csak koncertjeire duzzad zenekarrá „hadseregét”. Nemrég napvilágot látott decemberben érkező új EP-jének a beharangozója, ezt itt tudjátok megnézni.

A norvég Uburen eredetileg 2006-ban alapult Skyggegjemse néven, ezt túl nehéznek találták ezért 2010-ben átnevezték magukat. Legelső albumukat 2014-ben adták ki azóta 3 album jelent meg a legutóbbi Usurp the Throne címmel ez év elején.

Asgaardian Events & Livesound.hu bemutatja

Krzysztof Drabikowski’s Батюшка, Kanonenfieber, Uburen // European Fall 2023 Tour

2023. november 24., péntek, Budapest, Analog Music Hall

Jegyár: 6.900,- Ft / 7.900,- Ft / 8.900,- Ft

Esemény link ITT

Jegy link ITT

Bass Warrior Tour Bass Warrior Tour
március 04.
Hate, Delure, Morvigor Hate, Delure, Morvigor
március 04.