Enslaved – Szöveges videó a Thurisaz Dreaming dalhoz


Norvégia neves progresszív black metal csapata, az Enslaved, végre új dallal jelentkezett. A Thurisaz Dreaming szöveges videója itt most megtekinthető, ami az In Times című tizenharmadik nagylemez nyitó dala. Mellesleg az album március 6-án jön ki a Nuclear Blastnál. A CD kézzel festett borítóját pedig az Enslaved hatodik tagjának is nevezhető Truls Espedal készítette.

Ivar Bjørnson gitáros a következőket mondta a dal kapcsán:

„Végre rászabadíthattuk az első dalt a világra! Ez a szöveges videó mindenképpen alkalmas arra, hogy bemutassuk a dalt és a lemezt. Ez a szerzemény elsőként készült el, és az egész album elkészítésének ideje alatt egyszer sem merült fel, hogy más dallal nyissuk a lemezt. Egyszerűen kiugrik a hangfalakból és megragadja a torkod. Ez egy olyan dal, ami már az elején felteszi neked a kérdést, hogy készen állsz-e az utazásra vagy sem — még szép, hogy készen állsz!”


Magáról a lemezről pedig a következőket vallotta:

„Annyi ideje el vagyok mélyülve ezekben a dalokban és ötletekben, hogy képtelenség lenne véleményt formálnom róluk, csak a szokásos elszállt dicshimnuszokat tudnám zengeni. Ezek a dalok mind a belső és külső életem kiterjesztései, amelyben ugyanúgy megtalálhatóak a tudatos gondolataim, mint azok, amelyek a hétköznapi életben nem merülhetnek fel. Tükröződik bennük a hatalmasság, csakúgy, mint a banális élet apró-cseprő dolgai. Emellett pedig más zenék és művészeti ágak is hatottak az új anyagunkra. Azt azonban határozottan állíthatom, hogy az In Times a legegységesebb munkánk eddig. Magába foglalja a black metalos múltunkat, a progresszív rockból merített hatásainkat, a szabadságérzetünket és az örömünket, hogy ebben a zenekarban lehetünk. Több most az energia, agresszívebbek a nóták, mégis szebb és kifinomultabb a végeredmény. Egyszerűen hallani rajta az ihletettséget.”

 Enslaved In Times

1.Thurisaz Dreaming
2.Building With Fire
3.On Thousand Years Of Rain
4.Nauthir Bleeding
5.In Times
6.Daylight
szeptember 26.,
október 02.,
október 03.,
október 16.,