Just Four – Megújulva


 
A piliscsabai székhelyú, modern, zúzós metalban utazó Just Four zenekar háza tájáról kaptuk az alábbi helyzetjelentést: ,,Rég hallatott magáról a Just Four. Legutóbb a Marching Against Hell című lemezünk megjelenésekor lehetett bármit is olvasni a zenekarról. Az azt követő időszak azonban komolyabb változásokat hozott, magánéleti és zenekari dolgokkal kapcsolatban is. A megjelenés után üresbe kapcsolt a banda, és pár koncerten kívül nem volt érdemi munka, mindenki a saját teendőivel volt elfoglalva. Emiatt Kristóf úgy döntött, hogy kilép a zenekarból, nem érezte tovább a feelinget. Mindenki más a folytatás mellett döntött, a döntés nem rendített meg senkit, az elválás békés volt.
A háromtagú felállást a Pass On Hope gitárosa, Juhász Péter segítette ki a két lekötött koncerten, amik oltárian jól sikerültek. Viszont szerettünk volna végleges megoldást találni helyzetre, és a régóta fennálló kétgitáros kérdés miatt úgy döntöttünk, hogy rögtön két taggal, ötfősre bővül a Just Four legénysége.
Két jóképű és tehetséges úriembert sikerült 2014 augusztusára találni. Hiegl Gergő több zenekarban is bizonyított már, amikor úgy döntött, hogy a Kristóf kilépéséről szóló bejegyzésünk alá odakommenteli, szívesen jönne a helyére. Bagi Dániel pedig már alapítótagként játszott a Just Fourban még három darab 2008-as koncerten, utána tanulmányai miatt hagyta abba velünk a zenélést – most már úgy tűnik, hogy csak egy időre.
Jó döntésnek bizonyult a két úriember felvétele, mert a zenekar új erőre kapott. Soha nem látott gyorsasággal megszületett két új nóta, ami a készülő EP-n kap helyet. Túl vagyunk az első zenekari fotózáson, jelenleg a logótervezés zajlik. Első koncertünket ebben a felállásban az esztergomi Sportalsóban nyomattuk október 12-én, a hangulat egyszerűen elképesztő, zseniális és fergeteges volt. Úgy vettük észre, hogy rajtunk kívül mindenki más is jól fogadta a változást.
A név marad. Sokáig gondolkoztunk névváltoztatáson, mivel már nem csak négyen vagyunk. Felmerült a Just 45, meg még számos nagyszerű ötlet, de rájöttünk, hogy az egyetlen igazán vállalható, sőt mi több a tökéletes név már foglalt. Így nem lettünk 3+2, hanem maradtunk a Just Four.
A jövőben egyelőre két helyen csíphetnek el minket az év végéig: november 7-én Szarvason, december 19-én pedig Esztergomban játszunk a Blind Myself, az Apey and the Pea és a Leander társaságában. Aki tud, jöjjön le, mert megéri és már két új számot is játszik a banda a jövő év elejéig várhatóan elkészülő EP-ről, amit amúgy egy nagyobb téli-tavaszi turné keretében mutatunk be országszerte. Az 5+1 számos kiadványon kizárólag új dalok és 1 meglepetésszám kap helyet, ami nem feldolgozás.”





Akela, Jó’vana Akela, Jó’vana
április 05.