SVNTH – Transzcendentális szférák

Augusztus 25-én lát napvilágot az olasz atmoszférikus post-black metal négyes a SVNTH új albuma Spring in Blue címmel. A transzcendentális szférákba röpítő csapat lemezéről Wings of the Ark videójuk és a közel 12 perces Erasing Gods’ Towers hallgatható meg.

ViperForce – Venomous Metal (demo – 2017) “kazettaismertető”

Ha valaki manapság a ’80-as évek szellemében szeretne thrash metalt hallgatni, előbb-utóbb eljut a dél-amerikai színterekhez, ahol enyhe túlzással minden bokorban találhat egy-egy old-school thrash metal alakulatot. Ezek a bandák egy az egyben az 1985-ös hagyományok szerint interpretálják a muzsikát. Esetükben szó sem lehet olyan technikai elemek beépítéséről, melyek a hőskorban nem álltak a példaképek rendelkezésére. A […]

Krallice – Mass Cathexis (2020)

Nagy bajban lenne az az inkontinenciában szenvedő személy, akinek a homlokához pisztolyt szorítanak és az élete egyetlen kérdésen múlna: milyen műfajhoz sorolná az amerikai Krallice zenekart? Ettől (és a nyári melegtől) én is alaposan meg tudnék izzadni. Ezért írtam ezt az avant-garde, progresszív marhaságot a borító alá, mivel a zenekar nyomokban ezt az irányvonalat képviseli. […]

Heathen – Empire Of The Blind – új szöveges videó

Szeptemberben érkezik az amerikai thrash/speed metalos Heathen új albuma. A legendás banda 18 évvel The Evolution Of Chaos albuma után tér vissza új lemezével, ami szeptember 19-én a Nuclear Blast gondozásában  fog megjelenni Empire Of The Blind címmel. 12 vadonatúj dalt tartalmazó lemezük második előzeteseként címadó daluk szöveges videóját dörrenthetiket meg.

Hecate – Duplalemezes új albummal jelentkeztek

In Nomine Artem Blackium címmel jelent meg az egyiptomi symphonic black metalos Hecate sötét és gonosz hangulatú új albuma. Az album duplalemez formájában látott napvilágot, összesen 17 tétellel. Második lemezen eredeti dalik nagyzenekari szimfonikus átiratait tartalmazza.

SpellBook – Lemezelőzetesek

Az amerikai proto metalos SpellBook szeptember 25-én, a Cruz Del Sur Music gondozásában adja ki Magick & Mischief albumát, amiről a napokban mutatta be Amulet dalának szöveges videóját, alább pedig a már korábban megjelent Wands To The Sky dalukat hallgathatjátok meg.

Cult Of Lilith – Himnusz az igazsághoz

Mara címmel szeptember 4-én jelenik meg az izlandi progresszív death metalos Cult Of Lilith első lemeze, amiről máris itt van Purple Tide daluk hivatalos videója.

Ez egy himnusz az igazsághoz. Ahhoz ami egyensúlyt teremt a magunkfajtának, pihenőt annak, aki lesújtott, ugyanakkor erőt is, a zsarnokot pedig lefejezi. Amikor az igazság elbukik, a remény elhalványul a szívünkben, ahol semmi más nem marad, csakis a bosszúvágy. Az összes nemi erőszakot elkövetőre az a sors vár, ami a nyomorult tengerészre ebben a klipben.” – mondta Mario Infantes Ávalos énekes a dalról.

Az alábbiakban a lemezük első előzetesként megjelent Cosmic Maelstrom dalukat hallgathatjátok meg.

Cult Of Lilith – Mara
(Metal Blade)

1. Cosmic Maelstrom
2. Purple Tide
3. Enter The Mancubus
4. Atlas
5. Comatose
6. Profeta Paloma
7. Zangano
8. Le Soupir Du Fantome

FirstBorne – Roll The Dice – új szöveges videó

Júniusban jelent meg a az ex-Lamb Of God dobos, Chris Adler új  all-star metal projektjének, a FirstBorne debütáló EP-je, amiről most Roll The Dice daluk szöveges videóját nézhetitek meg.

A csapatban Chris Adler mellett James Lomenzo basszusozik (ex-Megadeth, White Lion, Lynch Mob), Girish Pradhan (Girish And The Chronicles) énekel, a gitáros posztot pedig Myrone tölti be.

A FirstBorne egy közösség. Innen senki sincs kizárva. Ez egy soundtrack mindenki számára, ezekben a sötét időkben egy pozitív jelzőfénynek szánjuk.

Teljes debüt-kislemezük az alábbiakban hallgatható végig.

Onslaught – Megjelent az új lemezük

Generation Antichrist címmel jelent meg a brit veterán thrasher Onslaught új lemeze, amin már új énekesük, Dave Garnett (Bull-Riff Stampede, ex-Plague) hallható. Kilencszámos lemezüket az alábbiakban hallgathatjátok végig.

Khemmis – Hallgasd meg Alice In Chains feldolgozásukat

Szeptember 18-án a Magnetic Eye Records Redux tribute sorozatában érkezik az a feldolgozáslemez, amin neves zenekarok róják le tiszteletüket a grunge éra ikonikus együttese, az Alice In Chains előtt. A lemezre 13 dal kerül, olyan előadók tolmácsolásában, mint a Thou (“Them Bones”), a Low Flying Hawks (“Dam That River”), a Forming the Void (“Junkhead”), a Howling Giant (“Rooster”), vagy a Khemmis, akiktől most a Down in a Hole átdolgozása hallgatható meg.

Dirt Redux 

(Magnetic Eye Records)

1. Thou – Them Bones
2. Low Flying Hawks – Dam That River
3. High Priest – Rain When I Die
4. Khemmis – Down in a Hole
5. These Beasts – Sickman
6. Howling Giant – Rooster
7. Forming the Void – Junkhead
8. Somnuri – Dirt
9. Backwoods Payback – God Smack
10. Black Electric – Iron Gland
11. – (16) – – Hate to Feel
12. Vokonis – Angry Chair
13. The Otolith – Would?

augusztus 12.,
augusztus 13.,
augusztus 16.,
augusztus 19.,