KICSI A BORS, DE ERŐS – EP VÁLOGATÁS #127

adsadd A kanadai death/doom metalos Norilsk pontosan 10 éve szállítja nekünk vészterhes, súlyos riffeit. A banda ez idő alatt nagyjából átlagosan 2 évente adta ki anyagait, amit most a meglehetősen sötét, világvég hangulatú Beyond the Mountains című EP-jével koronáztak meg. Két tételes, közel 20 perces kislemezükre egy vadonatúj dal és egy Officium Triste feldolgozás került […]

Castrator – Tyrant’s Verdict – klippremier

A nemzetközi felállású extrém, női death metalos banda, a Castrator július 22-én adja ki új albumát Defiled in Oblivion címmel. A lemez a Dark Descent Records kiadásában fog megjelenni, aminek első kedvcsinálójaként Tyrant’s Verdict daluk hivatalos videóját nézhetitek meg.

Annihilation Rite – …ez a pokol

World Below címmel a Satanath Records égisze alatt jelent meg az egyszemélyes fureral/black metalos projekt, az Annihilation Rite debütáló albuma. A német undergroundból jól ismert multi-istrumentalista Entweider (Cypt Witch, Dark Fields, Necrochaos, Sinister Downfall, Urschmerz) által működtetett mizantróp formáció 4 dalos anyagán a pokol legmélyebb és legsötétebb bugyraiból fakadó horror rémületét tárja fel előttünk.

In Twilight’s Embrace – Megjelent az új albumuk

Lifeblood címmel május 13-án jelent meg a lengyel melodic death/black metalos In Twilight’s Embrace hatodik albuma. A 42 perces lemezre hét nyugtalanítóan kísérteties, unortodox szertartás kerül fel, melyek a szenvedés természetéről, az isteni hatalom ás tudás birtoklásra való törekvésről és végső soron a hit elutasításáról szólnak.

Fagy, zeneiség, természet, Black Metal: interjú Mocsnik “Frost” Ferenccel

A Fémforgács olvasói már több alkalommal találkozhattak interjú tárgyát képező csapattal. A felület rendre hírt adott a különleges atomszférájú zenét játszó csapat megmozdulásairól. A számomra ősi hangulatú black metal muzsikát egy, a témában mérvadó személlyel boncolgathatjuk, aki annak ellenére volt türelmes velem, legalább két sablonos kérdésem ellenére és azért mert az én minduntalan felbukkanó Bathory […]

Reeking Aura – Lemezelőzetes dal

Seed The Size Of A Spider’s Eye címmel mutatta be hamarosan megjelenő debütáló albumának felvezető videóját az death/doom metalos Reeking Aura. A Ryan Lipynsky (Unearthly Trance, The Howling Wind) és Rick Habeeb (Grey Skies Fallen, Buckshot Facelift) által 2019-ben alapított banda Blood And Bonemeal című albuma július 29-én jelenik meg a Profound Lore Records gondozásában.

Reeking Aura – Blood And Bonemeal

(Profound Lore Records)

1. Remnant Of Obstinate Rank (Flooding Ratholes)

2. Blood And Bonemeal

3. Seed The Size Of A Spider’s Eye

4. Harvesting The Hatchet

5. A Vegetative Mush That Melts Among The Shelves Lined With Meats Of Indeterminate Origin

6. Pyramid Shaped Plow / The Caretaker

7. Grublust

Statement – Dreams From The Darkest Side – új dal és videó

A dán heavy rocker Statement a napokban tette közzé digitálisan megjelent Dreams From The Darkest Side single-dalának hivatalos videóját.

A dal egy történet egy szerencsétlenül járt férfiról, és feladta minden reményét, hogy megtalálja az igaz szerelmet. Egy álomvilágba jut, ahol találkozott egy nővel, aki minden álmát beteljesíti. Kihúzta a mélységből, és újra férfivá emeli.” – kommentálta dalát a banda.

Addikth – Itt van az új EP-jük

Új EP-jével jelentkezett az orosz groove metalos Addikth. Két dalos Visions című kislemezüket a Sirius Studios-ban rögzítették, a dalokat Amin Shadmanov keverte és masterelte. A dalok videóit az alábbiakban láthatjátok.

Black Metal Night
május 21.
Tool, Brass Against
május 24.