Heartkiller – Lúzer – új remake videó

Új dallal és videóval jelentkezett a debreceni Heartkiller. A Lúzer című daluk remake-sorozatuk második fejezete, mely ősszel érkező Mélyütés lemezük újabb előzetese.

A Lúzer tavasszal indult “remake dal sorozatunk” második darabja, ami az ősszel megjelenő Mélyütés című lemezünkön kap majd helyet több újragondolt, újrarögzített, valamint néhány új dallal együtt. A zenekar új basszusgitárosa Gulybán Márton, a felvételek folyamatait produceri szemmel is végigkísérte, illetve a mix és a master önálló, saját munka lett, amivel leginkább a nyugati és északi “vastag” hangzásvilágot tűztük ki célul.

Remake-sorozatuk első darabjaként megjelent Kétségek között videójuk az alábbiakban nézhető meg.

Idle Hands – új kislemezt adtak ki

Don’t Waste Your Time II címmel egy új két dalos EP-t adott ki a Portland-i dark/gothic rocker Idle Hands. A kislemez két évvel korábbi azonos című EP-jük folytatása.

Isle of the Cross – The Wolf – lemezelőzetes videó

A multi-instrumentalista Je Schneider vezette extrém vonalú progresszív death metalban utazó amerikai Isle of the Cross zenekar bemutatta hamarosan megjelenő Excelsis lemezének The Wolf című videóját. A lemez két szerelmese történetén alapszik, árulás, gyilkosság és egyéb csalárdságok közepette.

The Cherry Truck Band – Új projektben hozott össze a Black Stone Cherry és a Monster Truck

A Covid-19 alatt egy közös projektet hozott létre a kentuckyi rockerek Black Stone Cherry és a kanadai hard stoner rocker Monster Truck. Projektjük neve: The Cherry Truck Band első daluk pedig a Love Become Law, ami az alábbiakban hallgatható meg.

A The Cherry Truck Band ötlete a világunk jelenlegi pandémiájának köszönhető. Láttuk, hogy turnét turné után mondanak le és sok zenekar az online streaming előadások felé fordult. Összedugtuk a fejünket Monster Truck-béli barátainkkal és úgy döntöttünk, hogy csinálunk valami olyat, amit még soha nem láttunk más együttesektől, hogy elüssük az időt, miközben a rajongókat is szórakoztatjuk. Az ötlet az volt, hogy írunk egy dalt élőben, a világ szeme láttára, és felosztjuk szegmensekre, hogy megmutassuk rajongóinknak az írás és az alkotás folyamatát. Ilyet még soha nem csináltunk korábban egy másik zenekarral, nem is beszélve arról, hogy mindezt élőben közvetítettük. Hihetetlenül izgalmas volt és szórakoztató, nagyon büszkék vagyunk a dalra, és ami még fontosabb, hogy értelme is van! Arról szól, hogy fogjunk össze, éljünk önálló életet, és ami a legfontosabb: szeressünk minden embert, aki ezen a bolygón él. Reméljük, hogy ugyanúgy élvezni fogjátok, ahogy mi élveztük, miközben megalkottuk nektek!

Taake / Deathcult – Hallgasd meg közös lemezüket

Jaertegn címmel egy speciáli split EP-t adott ki a norvég black metalos Taake és honfitársa a Deathcult. A 10″-os bakelit EP-re zenekaronként összesen 2-2 dal kerül fel egy-egy vadonatúj nóta és egy-egy (Darkthrone, Beherit) feldolgozás dal képében.

Ahab – kiadták első koncertlemezüket

Live Prey címmel adta ki első koncertlemezét a funeral doom metalos Ahab zenekar. A lemezre öt monumentális tétel kerül fel, amiről Cornelius Althammer dobos így nyilatkozott:

Nagyon büszkék vagyunk, hogy végre kiadhatjuk első koncertlemezünket. Ezeket a dalokat sok évvel ezelőtt írtuk még azelőtt, hogy valódi bandává váltunk volna. Lévén az évek során rengeteg koncert-élményt szereztünk, ezek a nóták is sokat fejlődtek – ezt az evolúciót sikerült megörökítenünk méltó módon ezen a kiadványon. Itt tehát annak lehettek tanúi, hogyan lett belőlünk Ahab.

Kommand – A hidegháború groteszk árnyképei

Két demó után Terrorscape címmel adja ki első lemezét a Los Angeles-i death metalos Kommand. A lemez július 17-én fog megjelenni a Maggot Stomp kiadásában, amiről Radiation számuk hallgatható meg.

Az lemezt a finn death metal ihlette, de erősen beletettük saját ötleteinket is. Témáiban a hidegháború és szovjet terror mítoszaival foglalkozunk.  Radiation dalunkban szem előtt tartottuk a nukleáris fejlesztés groteszk árnyképeit.” – mondja a zenekar.

Paysage d’Hiver – Im Wald (2020)

Bár sok lemezt kedvelek és elismerem minden erényét, ugyanakkor sosem voltam a black metal igazán elkötelezett híve. Ez nem azt jelenti, hogy nem szeretem a műfajt, de nálam ugyanúgy be tud találni egy jól időzített thrash metal, egy lórúgásszerű death metal anyag, vagy akár egy klasszikus hard rock lemez, ha megfelelő hangulatomban kap el. Ennek […]

augusztus 12.,
augusztus 13.,
augusztus 16.,