Monolord – The Last Leaf – környezettudatos üzenet

Szeptember 20-án, No Comfort címmel jelenik meg a svéd doom metalos Monolord új nagylemeze, amiről most a poszt-apokaliptikus hangulatú The Last Leaf daluk videóját lehet megnézni. A csapat ezzel a klipjével kívánja a figyelmet felhívni a jelenleg is zajló környezeti, illetve a klímaváltozás, valamint vallás pusztító jellegére.

Az The Last Leaf erős példa arra, hogy a zenekart mennyire is érdeklik a társadalmi és politikai témák. A poszt-apokaliptikus videó igazodik a dal környezettudatos üzenetéhez. A Bjorn Rallare rendezte a videó hideg és nem túl távoli jövőt ábrázol, követve egy magányos karaktert, amikor élelmet keres és a városi hulladékok túléléséért küzd. Monolord zaklatott, kóros pszichés hangja követi az elrontott világot.”

Keys of Orthanc – a fény és a sötétség harca

A battle in the dark lands of the eye​.​.​. címmel augusztus végén érkezik a kanadai epikus, atmoszférikus black metal duó, a Keys of Orthanc második lemeze, amin tovább fojtatják kalandjukat Közép-Föld hatalmas területén.  Új albuma az ember és az ork háborújáról szól, valamint a fény és a sötétség harcáról Mordor komor földjén. Két utazásuk máris átélhető.

Fvneral Fvkk – lelkipásztori doom

Carnal Confessions címmel szeptember 27-érkezik a tradicionális epikus lelkipásztori  doomban utazós Fvneral Fvkk új 48 perces albuma, amiről elsőként Chapel of Abuse áhítatuk hallgatható meg.

A zenekar a német post-black metalos Faulnis és death/doomban mozgó Ophis zenészeinek közös projektjeként működik 2015 óta. Első 2 tételes anyaguk  Lecherous Liturgies címmel jelent meg 2017-ben

Sorxe – Dependence Day – albumelőzetes

A Phoenix-i Sorxe egy meglehetősen nehéz pszichedelikus sludge / progresszív post-metal keveréket játszik 2012-es megalakulása óta. Október 11-én érkező The Ark Burner albumuk sorban a harmadik lesz tőlük, amiről most az USA gazdasági, politikai, valamint a média által befolyásolt társadalmi rabosítást bemutató Dependence Day daluk hallgatható meg.

Black Beast – a fekete fenevad

Hamarosan érkezik a finn black metalos fenevad a Black Beast első albuma. A 2002 óta létező trió eddig mindössze egy EP és egy split-lemezt adott ki, ennek ellenére erősen jelen voltak a sötét underground világában. Nocturnal Bloodlust lemezük november 8-án fog kijönni a Primitive Reaction gondozásában, amiről elsőként Your Cold Gave daluk ridegségével lehet megismerkedni.

Surface – River Of Souls – dalpremier

River Of Souls címmel tette közzé október 4-én érkező harmadik stúdióalbumában címadó dalának szöveges videóját a német death metalos Surface.

A River Of Souls közelgő negyedik albumunk címadó dala egyben első előzetese. A dalszövegek képviselik a lemez fő témáját. Örülünk, hogy végre megmutathatjuk nektek.

Iron Kingdom – metal farkasok

Az ősz folyamán negyedik nagylemezét adja ki a tradicionális heavy metalt játszó kanadai Iron Kingdom zenekar. On The Hunt című albumuk október 4-én fog megjelenni, amiről White Wolf daluk hallgatható meg.

Twilight Force – újabb fantasztikus metal utazás

Augusztus 16-án Dawn Of The Dragonstar címmel jelent meg a svéd fantasy metalos Twilight Force új nagylemeze, melyhez Queen Of Eternity dalukhoz egy új szöveges videót is készítettek.

A lemez a csapattól megszokott fantasztikus metal utazást rejt. Tíz új szerzeménye mellett pár exkluzív szerzemény is helyt kapott.

Killswitch Engage – hallgasd meg új lemezüket

Atonement címmel augusztus 16-án jelent meg a Killswitch Engage új nagylemeze. A lemezen vendégként feltűnik Howard Jones (ex-Killswitch Engage énekes) és a Testament énekese, Chuck Billy.

Wraith – fekete rock n roll

Absolute Power címmel jelent meg az amerikai blackened thrash bombázó Wraith új albuma. A banda közel fél órás, 10 dalos lemeze egy igazi old-school fekete rock n roll ínyencség, ami a Metallica korai (Kill Em All) hangzásával, némi punk, egy leheletnyi  blackened sötétség és a Motörhead mocsok rock n rolljával van megbolondítva.

augusztus 21.,
augusztus 22.,
augusztus 29.,