Týr – Dragons Never Die – Itt egy újabb epikus videó

Április 12-én, pénteken jelenik meg a Týr új albuma, a Battle Ballads. A lemez harmadik előzeteseként Dragons Never Die című dalának hivatalos videója nézhető meg.

A feröeri progresszív/folk viking metal bandak ez lesz a kilencedik nagylemez, ami 2019-es Hel albumuk egyenes folytatása zúzós, szárnyaló, klasszikus díszítésű dalokkal, vágtató lovak, amik által összecsapó kardok és heves csaták képeit varázsolják elénk.

Ami a címet illeti, mindenképpen kétféle balladáról beszélhetünk. Sokan a hajmetálra asszociálnak erről a szóról, mi azonban középkori értelemben vett balladákról beszélünk. Néhány lágyabb részt leszámítva ez itt nagyon is direkt heavy metal némi folkos és komolyzenei hatással. Nem igazán tudom, minek lehetne nevezni: power, viking, folk… Passzol a stílusunkhoz, csak nagyszabásúbbnak és töményebbnek tűnik ezekkel a grandiózus hangzásképekkel.” – mondta a lemezről Heri Joensen énekes/gitáros. „A klasszikus zenét nem véletlenül hívják klasszikusnak. Ez a klasszikus módja a megvalósításának. És olyan epikus hangzásokat hoz létre, amelyek tökéletesen illeszkednek a Týr által játszott metalhoz. Szóval, az összes új dalban teljes nagyzenekari hangszerelés hallható.” 

Bring Me the Horizon Bring Me the Horizon
június 16.
Hatebreed, Crowbar Hatebreed, Crowbar
június 17.
Agnostic Front Agnostic Front
június 18.
Wayfarer, Dreadnought Wayfarer, Dreadnought
június 19.