Öxxö Xööx – A spirituális kék lázadás

A binárisan kódolt avant-garde metalt játszó francia Öxxö Xööx új lemezének kiadása előtt áll. + címet viselő negyedik stúdiólemezük a Lini Music kiadásában fog ki jönni szeptember 9-én. A kilenc dalos lemezről Dïrïün(X) daluk videója nézhető meg.

A + (The Opening of the Hypercube) egy spirituális kék lázadás, a hiperkocka megnyílását szimbolizálja. A lentebb látható borítókép a dualisztikus, digitális és matematikai mátrixunkra utaló technológia keveréke, az égi és a földi spiritualitás ellentétének szimbóluma. A szöveget emellett egy névtelen szerző „Spiritualités Célestes contre spiritualités terrestres” című könyve ihlette. Ez a spiritualitás két formája közötti konfrontációt képviseli: a démonok földi spiritualitását, akik ragadozó természetüket az anyagok és a technológia kiaknázásával töltik fel, amit ezek a nyomtatott áramkörök jelképeznek. Ezek adják a démonok égi spiritualitását, akik igyekeznek visszaszerezni angyali státuszukat. A megváltás, a megbocsátás és a hibáik kijavításának folyamatában vesznek részt azok, akik fellázadnak a bennük rejlő gonoszság ellen, amit a vízből készült katedrálisok jelképeznek.

A +, azt a vágyat jelöli, amiben elfogadjuk a pozitívumot, még ha ez nehéz is lehet. Szembe kell néznie az igazsággal, még ha az kemény és ijesztő is. Ez a szabadság iránti szeretet által motivált lázadás. Az Ÿ (ez előző lemez, mely a víz szimbolikájára épül) és a + a pokolból való felemelkedést szimbolizálja tűzön és vízen keresztül. Ez a krisztusi testtartás (Y) és Krisztus keresztjének (+) jelképe. A + az igazi Fény kiválasztását, a tesszekrakt megnyitását és a Föld elutasítását jelenti, ennek a mátrixnak, amely arra kényszerít bennünket, hogy ragadozó magatartást tanúsítsunk a túlélés érdekében. A megvilágosodás, a hely megtisztításának, a javításnak és takarításnak a szimbóluma. Ez annak a döntése, hogy elfogadjuk magunkat olyannak, amilyen vagyunk, ami ellentmond annak, amit a rendszer ezzel a „kaptár-elmével” próbál létrehozni, hogy szabványosítsa az emberi elmét, hogy a világ valóságának egyetlen felfogását alkalmazza. 

Lázadás az egyedülállóságunk visszaszerzése, a lelkünk megmentése ettől a földi zsarnokságtól. Mint Öxxö Xööx minden albumán, a dalszövegek „Öx”-en, a „lélek nyelvén” szólalnak meg, amelyet Öxxö Xööx (Laurent Lunoir) készített. Az album újdonsága a számos francia nyelvű szövegrész jelenlétében rejlik.

Bring Me the Horizon Bring Me the Horizon
június 16.
Hatebreed, Crowbar Hatebreed, Crowbar
június 17.
Agnostic Front Agnostic Front
június 18.
Wayfarer, Dreadnought Wayfarer, Dreadnought
június 19.