Ernte – Világromboló

A svájci black metal duó, az Ernte bejelentette új albumát, amit Weltenzerstörer címmel június 7-én adnak ki a Vendetta Records gondozásában.

A Weltenzerstörer nem egy konceptalbum, mégis elmondható, hogy az album szövegei embergyűlölő hozzáállást testesítenek meg. Témáiban a tudatosan választott magányról és a magasabb értelem kereséséről szól. De egyben az ősi hatalmak és szellemek megidézése is, hogy a mai beteg világ(ok) elpusztításával újakat teremtsünk, és ismét teret adjunk a természetnek. De a Weltenzerstörer nem csak földünk elpusztítását jelenti – a többes számú „világok” tudatos választás. Ez a beteg gondolatok világa, a hamis érzések világa. A fogyasztás világa, a manipuláció világa. A vallások világa, amelyet mindannyian mélységesen megvetünk.

A borítót egy grafikus készítette, akivel a közösségi médiában találkoztunk. A képe azonnal megfogott minket, és a mi szemünkben tökéletesen passzol az album címéhez: A tengeri szörny, a Weltenzerstörer „világromboló” mellett a néhány ember aprónak tűnik, szinte eltűnnek. Ezt a világrombolót egy sátáni rituáléban is megidézzük Leviathan formájában, például első kislemezes dalunk a Ruler of Chaos, Bringer of Storm videójában. A Ruler of Chaos, Bringer of Storm a káosz uralkodója, a viharok hozója, megtestesíti a víz pusztító erejét, ami által egy világ elpusztul, hogy egy új jöjjön létre

Bring Me the Horizon Bring Me the Horizon
június 16.
Hatebreed, Crowbar Hatebreed, Crowbar
június 17.
Agnostic Front Agnostic Front
június 18.
Wayfarer, Dreadnought Wayfarer, Dreadnought
június 19.