Wardruna – Grá – klippremier

Június 5-én ötödik nagylemezével jelentkezik az Einar Selvik vezetésével működő folk/ambient vonalas norvég Wardruna. Kvitravn (White Raven) című albumukról elsőként Grá daluk videója nézhető meg.

A múlt elbeszélése vagy akár lemásolása nem túl nehéz, az viszont egy igazi kihívást jelent, hogy az ősi gondolatokat, eszközöket és módszereket meghatározott céllal integráld egy alkotási folyamatba, ráadásul úgy, hogy az a modern kor számára is releváns legyen. Nekünk továbbra is ez az elsődleges célunk.

A Grá dalunkat a farkashoz írtuk. Az ember és a farkas közti ősi kapcsolatról, kötelékről szól, de annak a felelősségéről is, hogy mi is a természet része vagyunk. Nem felette vagyunk, nem uraljuk, a része vagyunk. A videoklipen ezúttal is Finnországban dolgozhattunk, méghozzá egy Tihu névre hallgató gyönyörűséges és bátor, megmentett farkassal, illetve a gondozóival.” – mondja Einar Selvik.

Wardruna – Grá – klippremier (1 komment)

  • Necron Necron szerint:

    „mi is a természet része vagyunk. Nem felette vagyunk, nem uraljuk, a része vagyunk.”.. Valahogy, ezt nem sokan értik meg. Továbbra is lenyűgöző az, amit csinálnak. A zene maga tiszta ősiségében határokat átível. Nem számít, hogy most „északi srácok” tolják, az érzés ugyan az.

Glenn Hughes Glenn Hughes
április 29.
Walpurgis Night Walpurgis Night
április 29.
Moonstone Moonstone
május 01.