Dark Matter – megérkezett az all-star metal banda új lemeze


A floridai power/groove metalban utazó Dark Matter december 7-én, a floridai St. Petersburg-beli Állami Színházban, a War Of Thrones, az Avenging Benji, a Dolt és a The Dood együttes társaságában mutatja be először  új albuma, az Encipher dalait.

A 2012-ben alakult Dark Matter egy all-star metal banda, amit az ikonikus prog-metal legenda, a Crimson Glory egyik alapítója Jeff Lords basszusgitáros vezet. Hozzá csatlakozott Paul Beach – énekes, Terry Schambers – gitáros, és a szintén a a Crimson Glory-ban játszó Jesse Rojas – session-dobos.
 

Megrögződésünkké vált, hogy a metal különböző ágazatait kovácsoljuk eggyé. Zenénknek fontos összetevője a prog-metal, de érzelmileg súlyos témákat, és színtiszta absztrakt dolgokat is felvonultatunk. Persze ez mind szép és jó, de ami igazán nagy kihívás, az az, hogy olyan dalokat is képesek legyünk írni, melyekhez az emberek valamilyen módon kötődni tudnak. Új albumunkon, ahogy annak címadó dalában is hallható jelen van a múlt, a jelen és a jövő… és ez még csak a kezdet!” – nyilatkozta Jeff Lords.

Az Encipher című albumon Jeff Lords egykori zenésztársa, Todd La Torre (Queensrÿche) vendégszerepel, aki négy dalban is bizonyítja kivételes tehetségét. „Gyilkos album, ehhez nincs is mit hozzáfűzni!” – jegyezte meg az énekes.

Az alábbiakban az album címadó dalának videója tekinthető meg.
 


Hexvessel Hexvessel
április 24.