Psychotic Waltz – Devils And Angels – dalelőzetes

The God-Shaped Void címmel február 14-én jelenik meg az amerikai progresszív metal legenda, a Psychotic Waltz új nagylemeze. A csapat eredeti felállásban készülő ötödik lemeze 24 évvel nagysikerű Bleeding albumuk után jelenik meg az InsideOut gondozásában. A lemezről első előzetesként máris itt van Devils And Angels daluk szöveges videója.

Psychotic Waltz – The God-Shaped Void
(InsideOut)

01. Devils And Angels
02. Stranded
03. Back To Black
04. All The Bad Men
05. The Fallen
06. While The Spiders Spin
07. Pull The String
08. Demystified
09. Season Of The Swarm
10. Sisters Of The Dawn
11. In The Silence

Diktátor – A hős kisteknős

A hős kisteknős címmel jelent meg a debreceni Diktátor új lemeze, amelyen 4 friss dallal és 12 koncertnóta található, melyeket a Kaptár klubban rögzítettek. A címadó dalhoz született szöveges videóval máris megismerkedhetsz.

A Diktátor zenekar az elmúlt három évben, vagyis az előző lemezünk kiadása óta többszörösen megfiatalodott. A koncertek, a próbák és az összecsiszolódás ideje alatt született néhány új dal, ezekkel indul ez a lemez, pontosabban az első négy szám az, amit a jövőre nézve programadónak tekinthetünk. Eredetileg egy komplett koncertanyag rögzítését terveztük, melynek egy része az új dalok elhangzása után következik.

Egymás után két koncertet vettünk fel, mert biztosra akartunk menni, a pontosság és a minőség érdekében, mert ugye mi lesz, ha mégiscsak hibázunk valahol? Az eredmény hallható. Nem cizelláltuk túl a felvételeket, hogy természetes maradjon a mutatvány. Ahova becsúszott egy-két aprócska kis gebasz, vagy elmászott egy picit a dallam, azt majd a soron következő koncerteken minden remény szerint pótolni fogjuk. Mi a természetes dolgokat szeretjük, természetesen metalt és animált!

Visszatérve a címadó dalra. Ez egyrészt kifejezi a zenekar szellemi arculatát, az eltelt 33 évnek a megpróbáltatásait, küzdelmeit, álmait és a vágyait, amik már így utólag akár szépnek is mondhatóak, másrészt példát mutat, hogy egy olyan teremtmény, aki vagy ami nem a gyorsaságáról híres és messze nem a legerősebb ezen a világon, de talán még az intelligenciája is csak maximum hozzá mérhető, lehet hős, ha a maga útját járja.

Mert el lehet indulni és talán meg is lehet érkezni, de a legcsodálatosabb mindig a pályán maradni és talán a megtett kilométerek már annyira nem is számítanak.

Diktátor – A hős kisteknős
(Nail Records)

01. A hős kisteknős
02. Lehet, hogy
03. A madarak lázadása
04. A halak éneke
05. Büszke emberek, védett állatok
06. Minden, amit csak megkívánsz
07. Szükségem van a kezedre
08. Játssz tovább
09. Törpék nélkül
10. Emlékezz
11. Fohász
12. Bunkó vagy
13. Adj új erőt
14. Nem mehetek el
15. Őrjöngő folyó
16. A sátán kutyája

Defiled – Centuries – új dalelőzetes

Infinite Regress címmel január 24-én, a Season Of Mist gondozásában jelenik meg a brutális death metalt játszó japán Defiled hatodik albuma, amiről második előzetesként Centuries dalukkal lehet megismerkedni.

Itt egy újabb furcsaság az új lemezünkről. Lehet csócsálni, amíg ki nem jön az album. Ez a szám elég jól példázza az ‘elmebeteg’ stílusunkat, ha értitek, mire gondolunk! Reméljük, hogy bejön nektek!
 

Defiled – Infinite Regress
(Season Of Mist)

01. Intro
02. Divide And Conquer
03. Tragedy
04. Systematic Decomposition
05. So Blind
06. Legacy
07. Masses In Chaos
08. Centuries
09. Aftermath
10. Invisible War
11. Ignorant
12. Slaverobot
13. Infinite Regress
14. Outro

Hazzerd – albumelőzetesek

A kanadai thrash / speed metalos Hazzerd január 24-án, a M-Theory Audio gondozásában adja ki Delirium címre kersztelt harmadik albumát, amiről elsőként a depresszió témáit bogozgató Victim Of A Desperate Mind, valamint A Tormented Reality dalaik szöveges videóit lehet megnézni.

Satorinaut – albumpramier

Montañas, Mares, Desiertos y Vagabundos címmel jelent meg a budapesti space rock, post-rock, psychedelic rock jam trió, a Satorinaut új albuma, ami debütáló anyaguk, az A Micro Trip from the Studio to Outer Spaces egyenes folytatása. A kozmikus hangulatú album 4 varázslatos utazást tartogat hallgatói számára, amit egy meghitt “Pszichedelikus Űrünnep” keretében mutatnak majd be december 27-én, a The Swamp Creatures és a Pilot Voyager társaságában a RIFF-ben.

Porta Nigra – jövőre jubileumi album

A német avant-garde black metalos Porta Nigra 2020-ban ünnepli 10 éves fennállását, melynek alkalmából január 17-én egy új albummal jelentkezik Schöpfungswut címmel. A lemezen a banda nem csak a ’90-es évek fekete metal gyökereihez tér vissza, hanem dalaiban a norvég, a svéd és a német nyelv használatához is.

Pyogenesis – Csendes sikolyok

Január 24-én, A Silent Soul Screams Loud címmel jelenik meg az alternatív prog/death metalos Pyogenesis új albuma. A lemez a XIX. századi társadalmi kérdésekkel foglalkozik. Különösen Friedrich Nietsche filozófiája, Napóleon uralma és háborúja, a Code Civil, Sigmund Freud elméletei, a a Darwinizmus, a vallás és a hatalom szerepe, továbbá Frankensteinről, mint a horror műfaj első népszerű irodalmáról. És nem utolsósorban, egy 14 perces epikát mutatunk be három tételben: Karl Marx – A Tőke művéből.

Újabb előzetesként pedig máris itt van Will I Ever Feel The Same daluk hivatalos videója nézhető meg.

Inkább Stonedirt, me’ kőmocsok – beszélgetés Kemencei Balázzsal

Kemencei Balázs több mint tizenöt éve van jelen a hazai színtéren. 2005-ben az első, Joygrind című demóval ismertem meg a Stonedirt zenekart, mellyel azóta három nagylemezt adott ki. Balázs 2007-től a Wall of Sleep tagja is, akikkel további négy albumot hozott össze, illetve Judas Best néven egy tribute zenekarban is gitározik. Balázst az elmúlt évekkel kapcsolatos […]

Abhor / Abysmal Grief – közös mini-album

Az Iron Bonehead Productions kiadásában jelent meg az underground körökben jól ismeret két olasz banda, az Abhor és az Abysmal Grief közös speciális split mini-albuma. A Legione Occulta/​Ministerium Diaboli címet viselő korong A-oldalán Olaszország legrégebbi black metal bandájának tekinthető Abhor két ördögűző szerzeménye kapott helyet, míg a B-oldalon, az okkult doomer Abysmal Grief 13 perces epikus horror szerzeménye hallgatható meg.

december 13.,