Massacre – Új EP jön

Július 1-jén jelenik meg a floridai death metal legenda, a Massacre új EP-je Mythos címmel. A kislemezre két szám kerül fel, amiről máris itt van Behind the Serpent’s Curse daluk Anders Odden (Cadaver)  vendégszereplésével.

Az EP B – oldalas száma a The Dunwich Horror címet kapat, ami azt súgalja, hogy témáik meglehetősen  Lovecraft ihletésűek. Mindezekről a banda énekes Kam Lee így beszélt:

A Behind the Serpent’s Curse szövegét Lovecraft The Curse Of Yig novellája ihlette, és nagyjából azon is alapul. A legmetaforikusabb lírai alapú dal, amit eddig a Massacre-ben írtam, és amelyet közvetlenül a valódi valóság ihletett, a jelen életkörülmények. Úgy működik, mint egyfajta figyelmeztetés, és előrevetíti, milyen is volt bizonyos mérgező egyedekkel bánni az életemben. Ez közvetve azokra az egyénekre vonatkozik, akik mintha mindig párban jönnének, és ezek az emberek kígyókként terjesztik ki mérgező hazugságaikat.

Ebben a számban Anders Odden (Cadaver) csatlakozott hozzám, mert szövegileg nagyon hasonlít a Cadaver „Feed The Pigs” című számához, amelyen én vendégszerepeltem. Ez így kölcsönös, és az sem utólagos, hogy két külön énekes van egy olyan számban, amely lírailag a bizalmatlan egyének kettősségének koncepcióján alapul. Így a téma még nagyon hangsúlyt kap.

A The Dunwich Horror egy hagyományosabb darab, mind a megközelítésben, mind esztétikailag egyaránt. Alapvetően Lovecraft azonos című történeten alapul, de még mindig az ikrek, a kettősség fő témájára rezonál benne. Két gonosz testvér és azoknak egymás iránti utálata áll a dal középpontjába. Zeneileg mindkét szám ugyanabban az old school death metal stíluban készült, ahogyan Resurgence albumunk is. Ez egy olyan hangzás és stílus, amely továbbviszi a MASSACRE lényegét, és továbbra is az lesz irányadó.”

Hexvessel Hexvessel
április 24.
Akela, Innistrad Akela, Innistrad
április 25.