Sólstafir / Vreid – Páratlan élményű közös koncert

Tegnap este élőközvetítésben adott közös koncertet az izlandi atmoszférikus progresszív post metalos Sólstafir és a norvég sognametalos Vreid. A két zenekar összefogásának célja, hogy megosszák kulturális identitásukat, és áthidalják a tengert hazájuk lélegzetelállító hegycsúcsai és az azt összekötő két fjord között. Az Across névre keresztelt filmes koncertélményhez a páratlan kilátást a Vreid szülővárosában Sogndalban található Storehogen hegység és az Izlandi Hellisheiði fenséges háttere biztosította.

A Sólstafir és a Vreid története észak két párhuzamos története. Ebben a furcsa világban utunk többször keresztezte egymást, és ezúttal valami újba olvadtak. Egy számunkra nagyon különleges helyen rögzítettük ezt a műsort. Szeretett szülői régiónk, Sogn legmonumentálisabb és legikonikusabb helyén.” – mondta Jarle Hváll Kvåle a Vreid basszusgitárosa és szövegírója.

Élőben játszani oldalról eső esőben mohával borított természetes lávás sziklákon. Valami izlandit akarnál, ennél izlandibb nem lesz.” – tette hozzá Aðalbjörn Tryggvason a Sólstafir frontembere.

Ian Paice
december 12.
Desszert Záróbál
december 17.
ExtremeNoiseFest 2021
december 18.