A Flying Fish – El Pez Que Voló – ACT I (2023)

Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Fellebbentjük a függönyt egy igen különös produkcióról! Ha van merszük, akkor csatlakozzanak hozzánk erre a szokatlan utazásra és lépjenek be a vizuális zenei művészet eme groteszk fátylába burkolt szürreális világába! Felejtésnek el mindent, ami szokványos és hétköznapi, mert itt az A Flying Fish névre hallgató nem mindennapi projekt második nagylemeze! Elkápráztató […]

Tovább »

Ibaraki – Jigoku Dayū – új videó

Jigoku Dayū című új videójával jelentkezett a Trivium frontembere, Matt Kiichi Heafy által működtetett egyedi black metal projekt az Ibaraki. A videó dala a tavaly megjelent Rashomon című első nagylemezéről való.

Amikor először szemtanúja voltam a Jigoku Dayü eredeti klasszikus japán festményének megbabonázott, aztán elolvastam a történetet.  Nehéz ezt megmagyarázni… A története a mai napig kísért. Egy nőt elfogtak, rabszolgaságba taszítottak és rákényszerítettek a szolgaság világát. A kimonó, amit magának készített, a pokol összes jelenetét ábrázolta – ami a börtön metaforája, amelyben most élt.” – mondta Matt Kiichi Heafy.

Cannibal Corpse – Habosbabos gyilkolás

Chaos Horrific címmel a mai nap jelent meg a Cannibal Corpse tizenhatodik nagylemeze. A megjelenés mellé címadó daluk friss videója is befutott, amiről Paul Mazurkiewicz dobos a következőket mondta.

Ez a dal arról szól, hogy egy zombi támadás során az életedért harcolsz. Egy fejsze, egy kés, egy machete. Bármi is kell, és jó ahhoz, hogy megöljük ezeket a valamiket.

A death metal veteránok új lemezére 10 igen erős (rutinszerű) vadonatúj dal került fel, amelyek most is duzzadnak Erik Rutan sikálós riffeitől és pengeéles, gyors szólóitól, valamint Corpsegrinder habosbabos “szivárványos” öblös baritonjától, melyet minden csillámpóni élvezettel hallgat.

Dopelord – Lehet, hogy te egy zavart ember vagy?

A lengyel doom metal óriás, a Dopelord október 6-án hozza ki ötödik nagylemezét Songs For Satan címmel a Blues Funeral Recordings kiadásában. Lemezük második előzetesként The Chosen One daluk videóját osztották meg.

Ez a dal megerősít arról, hogy tévedésben élsz, miközben azt gondolod, hogy isten, vagy ördög közvetlenül hozzád szól. De az ez így van, (lehet), hogy te valószínűleg egy erősen zavart ember vagy.” – írták daluk mellé.

Mugshot – Life’s Debt – EP előzetes

Life’s Debt című dalának energikus videójával vezeti fel hamarosan megjelenő új EP-jét az amerikai metalcore Mugshot. 5 dalos Cold Will EP-jük november 3-án, a Pure Noise Records kiadásában jelenik meg. EP-jükkel az amerikai gazdasági és igazságszolgáltatási rendszert kommentárják..

ASH PRISON – Nyers, nihilista anarcho-punk

Amerikai dark industrial metal terroristái, az ASH PRISON a mai nap folyamán szabadították az ártatlan világra Future Torn címmű debütáló albumukat. A COVID-járvány és az azt követő bezárások folyamán, amikor a zenészek jószerivel csak szobaprojektjeikkel tudták az időt múlatni, Mattia Alagna (Abstracter, ex-AtramentSomnolent) énekes felkereste az underground kiadó, a Sentient Ruin főnökét Matt Auxiert (6th Circle, Abyssal Rift) gitáros/producert és barátját, a Child ov Night basszusgitárosát, Jonathan Thompsont, hogy végre tető alá hozzák az indusztriális zene iránti szeretetük definícióját. Ennek eredménye a nyers power elektronika és a koponyalékelő, anarcho-nihilista heavy/punk metal vad aktusából fogant debütáló albumuk, amit olyan bandák kultusza ihletett, mint a Ministry, Skinny Puppy, GISM, Slayer, Discharge.

Wretchednes – Fragile – új dal

A finn melo-death metalos Wretchedness tavaly adta ki Misery EP-jét, ami meglehetősen kedvező fogadtatást kapó. A csapat jelenleg első lemeze anyagán munkálatainak. A lemez megjelenésének pontos dátumát még nem tudni, de Fragile címmel már megosztottak róla egy dalt.

Therion – Jön a Leviathan trilógia befejező része

Decemberben jön a Therion Leviathan trilógiájának befejező része. A szimfonikus metalt játszó svéd legenda 2021 januárjában indította útjára Leviathan trilógiája első részét, amit 2022 októberében megjelent Leviathan II-vel folytatott. Trilógiájuk befejező része a Leviathan III december  15-én fog megjelenni, a Napalm Records gondozásában. Erről máris itt van ez epikus hangvételű Twilight Of The Gods videójuk.

A Twilight of the Gods az epikus és szimfonikus metal legjavát nyújtja, megalkotva a gitárok, a kórusok és a nagyzenekari részek harmonikus és kiegyensúlyozott elegyét. Tartsatok a Therionnal a sokoldalú és stílusokat ötvöző zenei útja során, és nézzétek meg a Twilight of the Gods vadonatúj hivatalos klipjét!”

A 11 dalos A Leviathan III-on az ötletgazda, Christofer Johnsson ismét összemossa a metal és a klasszikus zene határait, dalaikban hűen felsorakoztatva a Therion sokoldalú stíluskombinációit és elemeinek széles választékát, amik által újfent bebizonyítja, hogy méltán tartják őket a szimfonikus metal egyik vezető képviselőjének. 

Therion – Leviathan III

(Napalm Records)

1. Ninkigal
2. Ruler Of Tamag
3. An Unsung Lament
4. Maleficium
5. Ayahuasca
6. Baccanale
7. Midsommarblot
8. What Was Lost Shall Be Lost No More
9. Duende
10. Nummo
11. Twilight Of The Gods

Eat Thrash Tour 2023 Eat Thrash Tour 2023
szeptember 22.
She Wants Revenge She Wants Revenge
szeptember 24.