1782 – Priestess Of Death – dalelőzetes

Az olasz, okkult, doom metalos 1782 nevű zenekar március 26-án adja ki második albumát From The Graveyard címmel a Heavy Psych Sounds Records gondozásában. Lemezükről az alábbiakban Priestess Of Death daluk hallgatható meg.

A banda legutóbbi kiadványa a Heavy Psych Sounds kiadó által indított, Doom Session című split sorozatának második (Vol. 2) része volt, melyen a görög heavy doomer, Acid Mammoth-tal osztozott.

Ablaze My Sorrow – Black Waters – új videó

Hamarosan érkezik a svéd melo-death metalos Ablaze My Sorrow új lemeze, Among Ashes And Monoliths címmel. 12 dalos lemezük február 12-én jelenik meg a Black Lion Records kiadásában, amiről második előzetesként Black Waters daluk hivatalos videóját nézhetitek meg.

Reina Negra – Kiadják a demóikat

A Fighter Records kiadja az egykori spanyol ős-heavy metal banda, a Reina Negra eddigi demóit. A banda 1981-1987 között működött és ez idő alatt 3 demó anyagot adott ki, ami  február 16-án egy válogatásalbum keretében, Aquelarre címmel kerül forgalomba. Erről az alábbiakban La Hora de la Verdad dalukat lehet meghallgatni.

Pale Blue Moon – The Pleasure of Finding Things Out (2020)

Trükkös egy banda ez a Pale Blue Moon! Ha valaki rápillant The Pleasure of Finding Things Out című bemutatkozó nagylemezük borítójára, akkor azt hiheti, hogy egy klasszikus doom, vagy épp egy death/doom, netán gótikus metal koronggal áll szemben. Erre az érzésre a zenekari fotók is ráerősítenek, főleg ha a frontembert vesszük figyelembe, aki előszeretettel használ […]

John Diva & The Rockets of Love – American Amadeus

John Diba - American Amadeus

A John Diva & The Rockets of Love American Amadeus 2021. január 15-én megjelent második korongja egyrészt egy jópofa paródia lemez, másfelől a dallamos heavy metal és a glam rock stílusában igényesen előadott muzsika. Az album elődje, a banda 2019-ben kiadott lemeze, a Mama Said Rock Is Dead, Európában is rögtön a slágerlistákra helyezte a […]

Dead Sun – Like Rain – Lemezelőzetes dal

A svéd melo-death metalos Dead Sun március 16-án adja ki hatodik albumát Night Terrors címmel az Xtreem Music gondozásában. A lemezt Håkan Stuvemark (Wombbath) keverte, amiről elsőként Like Rain dalukat hallgathatjátok meg.

Speedkiller – Hallgasd meg első lemezüket

Midnight Vampire címmel a mai nap folyamán jelent meg a korai ’80-as évek éjfekete speed/thrash/black metalját játszó, brazil Speedkiller első lemeze. A lemez az Edged Circle Productions és a Helldprod Records közös kiadványaként lát majd napvilágot, rajta nyolc, a korai brazil metáléra (Vulcano, Sarcofago, Mutilator, Holocausto) hatásaitól tüzelt dallal.

Transcending Obscurity Records – Ezeket várhatjuk tőlük 2021-ben

Az indiai Transcending Obscurity Records több, mint 15 éve jelen van az extrém és egyéb brutális zenék színterén. Ez évben is, csakúgy mint az előzőekben, most is egy csokorba foglalták a 2021-es év során náluk megjelenő csapatok, összesen 38, egy-egy előzetes dalát. A repertoár most is meglehetősen széles, a black, a death, a tech-death, a doom, a grindcore és más zenei kategóriákig. Az alábbi előzetesek alapján idén is remek albumokat kapunk tőlük.

Bál – Csak az enyém – új videó

Az egyszemélyes, hazai, atmoszférikus black metal projekt, a Bál a napokban tette közzé Csak az enyém dalára készült videóját. A videó dala tavaly megjelent Krampusz albumán található.

Eddigi legproduktívabb évem volt 2020, minden szempontból. Januárban kiadásra került az új album, a Bú, mely a kazak/orosz Narcoleptica Productions révén elérhető CD-n. Az atmoszferikus katyvaszból disszonáns légkör született, a fájdalom és a homály ismét dominál a zenémben. Pár hónapra rá összehoztunk egy négytételes split-albumot a Brazil Far From Beyond csapattal és azt gondolom, a Vak látnok elég erős dal lett magamhoz képest. Ezek után szeptember 13-án megjelent a Krampusz album hét nyers, kegyetlen és fagyos számmal.

Ezen a lemezen csak magyar nóták jelentek meg, az intrón és az outrón kívül két versszakos dalszövegekkel. Ezt követte a Hirsch, mely egy sokkal dallamosabb és letisztultabb hangzású anyag lett. Ennek az EP-nek az a története, hogy Smara Kand – akivel már elég régóta dolgozunk együtt, a barátom és egy varázslatos művésznő Ausztriából – küldött nekem egy videósorozatot dalszövegekkel német nyelven, hogy komponáljak alá muzsikát. A novemberben megjelent, hatszámos anyagból 4 dal, a kisfilm 4 felvonása, 2 dal pedig bónusz számok.

2021 tervei a következők: új BÁL-kiadványok létrehozása, projektek új művészekkel és olyanokkal is, akikkel már dolgoztam együtt.

Wardruna – Megjelent az új lemezük

Kvitravn (White Raven) címmel január 22-én jelent meg a Wardruna új lemeze, ami korábbi Runaljod trilógiájuk (Runaljod – gap var Ginnunga – 2009, Runaljod – Yggdrasil – 2013, Runaljod – Ragnarok 2016) folytatásaként látott napvilágot.

A múlt elbeszélése, vagy akár lemásolása nem túl nehéz. Az viszont egy igazi kihívást jelent, hogy az ősi gondolatokat, eszközöket és módszereket meghatározott céllal integráld egy alkotási folyamatba, ráadásul úgy, hogy az a modern kor számára is releváns legyen. Nekünk továbbra is ez az elsődleges célunk.” – mondta Einar Selvik.

február 06.,
február 24.,
március 11.,