Undead – Rombolás Malajziából

Nem is tudom, hogy találkoztam e már Malajziai metallal. A térség ’90-es éveinek metal úttörőjeként ismert Undead zenekar Towards The End Of Destruct  Demo Compilation 2020 albumán foglalja össze korai munkáit. 10 dalos lemezükre Towards The End… The Beginning (1994) és az In Terms Of Destruct (1995) demóinak anyagai, valamint két vadonatúj nótásuk került fel. Íme rólla pár dal.

Annexation – Inherent Brutality (2020)

Az európai thrash metal központja már a ’80-as években is Németország volt, a következő évtizedben a műfaj ugyan ott is kikerült a fősodorból, de sosem tűnt el teljesen. Az utóbbi másfél évtizedben pedig sorra bukkantak fel azok a csapatok, akik az 1985 és 1989 közötti fénykort hivatottak megidézni. A német thrash metal kapcsán manapság sincs […]

Culted – Jövőre új lemez

Jövő év elején érkezik a kanadai-svéd ipari death/doom metalos Culted új lemeze. A csapat 8 év után tér vissza új lemezével, ami 2021. február 26-án Nous címmel fog megjelenni a Season Of Mist kiadásában. Lemezükről elsőként Lifers daluk videóját nézhetitek meg.

Sodom – Genesis XIX. (2020)

Sodom - Genesis XIX.

A Sodom tizenhatodik sorlemezét, a Genesis XIX-et hallgatni olyan, mintha híradásokat néznénk egymás után különböző tévé- és internetes csatornákon. A jóról alig kapunk hírt, az nem is érdekes, ellenben rögtön értesülünk valóban katasztrofális méretű tragédiákról és a félelmeink szerint pillangóhatással bíró, végül kataklizmába torkolló eseményekről. Viszont – szerencsére – nem hallunk az újságírói túlzásokkal bolhából […]

The Banishment – Lost Horizon – dalpremier

A legendás gitárvirtuóz George Lynch (Dokken, Lynch Mob) új bandája, a dream-punk vonalú The Banishment a napokban mutatta be Lost Horizon című debütáló single-dalát. A különös hangulatú zenekart Lynch és a multi-instrumentalista / programozó / dalszerző Joe Haze hívta életre, azzal a céllal, hogy zeneileg ez sötétebb, mélyebb és kaotikusabb területekre kalandozzanak. Énekesnek a Los Angeles-i underground zenei életében jól ismeret Devix AKA nevű előadót hívták meg, aki a The Narcosis Design és Symbolism projektekből ismerhető. Az alábbiakban a dal előzetes videóját láthatjátok, maga a dalt pedig a banda Soundcloud-on oldalán hallgatható meg.

Ye Banished Privateers – Karácsonyi bámulatot, vagy inkább kábulatot

A svéd kalóz metal banda a Ye Banished Privateers egyedülálló módon vezeti fel a közelgő ünnepeket. A zenekar felkérte rajongóit, hogy küldjenek ötleteket, javaslatokat kedvenc karácsonyi dalukról, melyeket a banda átdolgozásában hallanának. Ezek közül kettő Drawn And Quartered című új EP-jükre fel is került, méghozzá egyedülálló, sajátos formában. EP-jük december elsején digitális formában, valamint 300 példányszámra limitált, 7 hüvelykes bakelitlemezen jelent meg.

Az egyik ilyen dal a Deck And Hull aminek kapcsán így szól a kalóz metalosok közlemény:

A Deck And Hull című számmal a klasszikus, cukormázba áztatott, amerikai film stílusú, gyermek-énekkel teli, ünnepi harmóniát igyekeztünk saját mintánkra formálni. Mi egyébként úgy képzeljük el ezt a dalt, mint néhány részeg, ajtókat ledöntő, házakat szétverő, tolvaj, tojáslikőrbe hugyozó kalóz mocskos tetteinek betétzenéje. Tulajdonképpen ez fog történni mindenkivel, aki nem veszi meg ezt a bakelitet… Szóval… Boldog véres Karácsonyt mindenkinek, haha!

Másik ünnepi daluk a címadó Drawn And Quartered, amire egy igazi kalandos, véres videót készítettek. A dal egy részeges, táncoló kalóz történetét mutatja be, miközben egy rémképekkel teli, karácsonyi bámulatot / kábulatot él át.

Kicsi a bors, de erős – EP válogatás #52

HO-HO-HO… Kémény és ereszcsatorna helyett inkább ajtóstul ront rátok a Fémforgács Mikulása, zsákjában pedig máris itt van e heti EP válogatásunk, telis-tele újabbnál újabb csemegékkel. És, hogy mit is rejt ez a zsák… “lesz benne minden jó…” egy kis hardcore, modern groove metal, iszap doom és éjsötét depresszióba hajló fekete fém… Ha-Ha-Ha., ja… HO-HO-HO A […]

Kreator – Egy extra box-szettben jelennek meg korai albumaik

Under The Guillotine: The Noise Records Anthology címmel  box-szettben jelennek meg a Kreator korai (1985-1992) albumai. A szóban forgó lemezek egykoron Németország egyik elsőszámú metal-kiadója, a Noise Records gondozásában láttak napvilágot most pedig demókkal, ritka fotókkal és és egyéb extrákkal kiegészítve 2021. február 26-án jelenik meg újra  dupla bakeliten (18 dallal) és 2CD-s változatban (30 dallal). Mindkét verzió ritkaságnak számító dalokat és remixeket tartalmaz, a banda diszkográfiájából válogatva. Íme a tartalma:

– Endless Pain (bakelitlemez, eredeti borítóval és szövegkönyvvel)
– Pleasure To Kill (bakelitlemez, eredeti borítóval és szövegkönyvvel)
– Terrible Certainty (bakelitlemez, eredeti borítóval és szövegkönyvvel)
– Extreme Aggression (bakelitlemez, eredeti borítóval és szövegkönyvvel)
– Coma Of Souls (bakelitlemez, eredeti borítóval és szövegkönyvvel)
– Renewal (bakelitlemez, eredeti borítóval és szövegkönyvvel)
– Some Pain Will Last DVD – benne a From the Vault című mini-dokumentumfilm, plusz két, korábban ki nem adott koncert felvétele az 1990-es évből Andy Sneap remix of Live In East Berlin 1990
– 12 x 12 cm-es, 40 oldalas, keménykötésű fotó-könyv, benne dalszövegekkel és lábjegyzetekkel a banda első évtizedéből
– Az End of the World demó-kazetta újragyártott példánya
Kreator kabala – szörny-figura, játék-guillotine-nal
– Egy Demon elnevezésű USB pendrájv, a fentebb említett albumok MP3-audió változatával felszerelve
– A box-szett első 250 példánya egy, Mille Petrozza által dedikált képeslapot is tartalmaz.

Serenity In Murder – Új énekesnővel érkezik az új lemezük

2021. február 10-én Reborn címmel jelenik a szimfonikus death metalt játszó japán Serenity In Murder negyedik stúdióalbuma. A zenekar ezen a lemezén mutatja be új énekesnőjét,  Ayumut, aki professzionális grid girl-ként dolgozik (többek közt olyan rangos eseményeken, mint a Super GT, a FIA GT, az Asia World Cup, a SEMA Show és a Tokyo Motor Show) és feladata, hogy “betöltse az extrém sportok és az extrém metalzene közötti űrt“. Lemezükről elsőként The Glow Of Embers dalukat ismerhetitek meg.

január 09.,
február 06.,