Phoenix RT – lemezajánló hírlevél

Október 25-én az EDGE Records gondozásában jelent meg a csallóközcsütörtöki Phoenix RT harmadik nagylemeze Nincs ellenszer címmel.
A sima Phoenix-ből szeptember elején Phoenix RT-vé vált trió házatáján elég sok dolog történt az elmúlt hónapokban.

Augusztusban kilépett a bandából Kósa Árpád, ekkor döntöttek a srácok a névváltoztatás mellett, mely egyébként állításuk szerint már régóta tervben volt. Árpi kiszállása után a zenekar stúdióba vonult és rögzített két új dalt, melyek közül a Hangfalakból c. szerzemény szeptember elsején debütált a zenekar facebook oldalán, majd szeptember 19-én a banda előrukkolt egy kertipartis, medencébe ugrálós, vidám klippel
a Laza nyári dal c. számukhoz.A videót Bíró Máté és az FX FILM készítette, és a premierre a Hammerworld.hu-n került sor.

http://www.youtube.com/watch?v=LqdgDLTECJ0&


_ELVALASZTO_
Október 11-én pedig 16 állomásos őszi-téli turnéra indult a banda, melynek nagy részén a ROAD és KOWALSKY MEG A VEGA vendégeként lépnek színpadra. A turné egyik kiemelkedő állomása december 22-én otthon – a csallóközcsütörtöki kultúrházban lesz majd, állitásuk szerint egy hatalmas, látvány-show-val füszerezett koncert várható, melyen bemutatják és megkeresztelik az új lemezt.

Ezen a bulin fellép még a War is Ours, egy meglepetés zenekar és a TANKCSAPDAPuss Tomi a zenekar frontembere így nyilatkozott a lemezről és a Phoenix RT-ről:

„Az új lemez egy fontos mérföldkő a zenekar életében. A két alapító Lépes Gábor 2011-es és Puss Krisztián 2012-es kiszállása után sokan
temették a zenekar, és nem jósoltak nekünk csak pár hónap müködést. Ennek ellenére ezerrel pörög a banda, turnézunk, megjelent az új lemez, melyen 10 vadonatúj Phoenix RT dal hallható. Szerintem az eddigi legerősebb, legkiforrottabb munkánk. A lemez felvételeit az
ex-Rómeó Vérzikes Ermi készítette. A borító a dombóvári Hátsó Ajtó zenekarból ismert Maráczi Péter munkája, és a borítóban található fotók Bátky Tamás képei. Több érdekesség is van a korongon, többek közt a Bújj hozzám címet viselő szerzemény, mely egy lassú, lirikus szerelmes dal, zongora, hegedü, cselló kíséri az éneket, az Arizona zenekarból ismert Gasparik Fecó barátom hangszerelte.

Másik fontos dal a lemezen a Maradok, mely szövegének nagyon fontos mondanivalója van és hat felvidéki magyar énekessel közösen énekeltük fel. A dalban hallható Csiba Ricsi /Rómeó Vérzik/, Hervay László -Enosz /Raf II/, Sill Attila – Doki /Eye Beyond Sight/, Bíró Máté /Factorial X/, Gasparik Fecó /Arizóna/, Fodor Peti /War is Ours/.
Az új lemezt felvidéken a Focus Music Shop terjeszti, de megrendelhető a zenekartól is a phoenix@phoenixmusic.sk címen.“
Glenn Hughes Glenn Hughes
április 29.
Walpurgis Night Walpurgis Night
április 29.
Moonstone Moonstone
május 01.