Borknagar – Tovább az epikus úton

2024. február 23-án Fall című új nagylemezével tér vissza a Borknagar. A norvég avantgárd/progresszív black metal úttörőinek ez lesz a tizenkettedik stúdióalbuma, amin nyolc vadonatúj epikus dal kap helyet, összesen 54 percben.

Rendkívül büszkék vagyunk rá, hogy bejelenthetjük Fall című tizenkettedik albumunkat, amely zenei utazásunk újabb fejezetét jelenti.” – mondta az alapító/gitáros, Øystein G. Brun. – „A Fall sok szempontból a True North folytatásának tekinthető, de mint mindig, most is tovább és egyre messzebbre haladunk a még szélesebb és kihívásokkal teli horizontok felkutatása érdekében. Zeneileg továbbra is hűségesek vagyunk örökségünkhöz, de kétségtelen, hogy tűzön és jégen keresztül sétáltunk annak érdekében, hogy eljussunk az eddigi legmagasabb csúcsunkra. Bár a Fall rengeteg zenei és szövegi gondolatot jelenít meg, az album alapvető témája az élet legszélsőségesebb területeinek lenyűgözöttsége és megbecsülése köré épül. A létezésünk hatalmas perifériáján található helyekről és lényekről szól, amelyeket csak nagyon kevesen láthatnak vagy ismerhetnek meg, de mégis alapvető fontosságúak a létünk szempontjából.

A lemezről elsőként Summits daluk vizuális videóját osztották meg, amiről Øystein G. Brun így beszélt:

Attól a naptól kezdve, hogy megszülettél, a természet mindent megtesz azért, hogy a földbe döngöljön. Az önmagadért folytatott magányos küzdelem, vagy az egész élet hatalmas küzdelme végül belülről, vagy kívülről le fog rombolni téged. De az idő röpke pillanata alatt, amíg kitartunk, mindannyian a saját létezésünk legfőbb magaslataira törekszünk. A Summits című első kislemezünk a hamarosan megjelenő Fall albumról az életnek ezt az örök drámáját veszi górcső alá, ahol a dráma kibontakozik az élet peremén.

Borknagar – Fall

(Century Media)

1. Summits

2. Nordic Anthem

3. Afar

4. Moon

5. Stars Ablaze

6. Unraveling

7. The Wild Lingers

8. Northward

The Dwarves The Dwarves
július 24.
Baroness Baroness
július 29.
FEZEN Fesztivál 2024 FEZEN Fesztivál 2024
július 30.